1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİGORTA EMEKLİLERİNİN MAAŞLARI
SİGORTA EMEKLİLERİNİN MAAŞLARI

SİGORTA EMEKLİLERİNİN MAAŞLARI

özel sektörde çalışanların büyük oranda ezildiğini, çalışanların işverenlerin insafına terk edildiğini...

A+A-

Cumhuriyet Meclisi’nde bugün ilk gündem dışı konuşmayı Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli, “Sosyal Sigorta Ödenekleri” konusunda yaptı.

Angolemli, özel sektörde çalışanların büyük oranda ezildiğini, çalışanların işverenlerin insafına terk edildiğini söyledi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ın istihdam konusundaki bazı açıklamalarına değindi.

"SENDİKALAŞMA TEŞVİK EDİLSİN"

Angolemli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan özel sektörde çalışanların sendikalaşmasını teşvik etmesini istedi, sendikalı olmanın denetim için de şart olduğunu belirtti.

Tarım ve hayvancılık alanında çalışan insanların çoğunun sigortasız olduğuna dikkat çeken Angolemli, söz konusu insanların hastanelerden, kredi alımından ve hibe programlarından yararlanabilmesinin gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

Angolemli, “Bu insanların sigorta primleri konusunda da neler yapılabileceği konusunun Bakan Gürpınar tarafından değerlendirmesini istiyorum” dedi.

“SİGORTA EMEKLİLERİNİN ASGARİ ÜCRET ÇEKİŞMELERİ ARASINDA EZİLMESİNE MÜSAADE EDİLMEMELİ, MAAŞLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Asgari ücretin yükselmesi için hükümetin ve işverenin işbirliği yaptığını dile getiren Angolemli, “Sigorta emeklilerinin asgari ücret çekişmeleri arasında ezilmesine müsaade edilmemeli, sigorta emeklilerinin maaşları yeniden gözden geçirilmelidir” dedi.

Sigorta Yasası’nın her fırsatta değiştirildiğini ve yasanın karmaşık hale geldiğini ifade eden  Angolemli, yasa hakkında bilgi verdi, uygulamalarda hatalar olduğunu söyledi.

GÜRPINAR : “TÜM EKONOMİK FAALİYETLERDE BULUNANLAR TEŞVİKTEN YARARLANABİLECEK”

Angolemli’den sonra söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, teşvik sisteminden söz ederek, tüm ekonomik faaliyetlerde bulunanların teşvikten yararlanabileceğini söyledi.

Teşvik programının koşulları ve kaynağı hakkında bilgi veren Gürpınar, iş uyuşmazlıklarının yargıya gitmeden çözülebilmesi için yapılacak yasal düzenlemeden söz etti.

Sigorta emeklilerinin maaşlarına değinen Gürpınar, maaşların yasanın öngördüğü formülle belirlendiğini ifade etti, konuyla ilgili bilgi verdi.

Asgari ücretin yetersiz olduğunu kabul ettiklerini söyleyen Gürpınar, geçmiş yıllardaki artışlardan örnekler vererek, yıl içerisinde gelişmelere bağlı olarak asgari ücretin yeniden belirlenebileceğini anlattı.

Gürpınar’dan sonra yeniden söz alan Angolemli, Gürpınar’ın asgari ücret konusundaki açıklamalarını eleştirdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.