1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SİGORTA ŞİRKETLERİ...HASAR ÖDEMESİ...”
“SİGORTA ŞİRKETLERİ...HASAR ÖDEMESİ...”

“SİGORTA ŞİRKETLERİ...HASAR ÖDEMESİ...”

Sigorta şirketinin, sorun çıkarmasının söz konusu değil;

A+A-

 

KKTC Sigorta Ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Namık K. Kural, elementer branşta çalışan 29 sigorta şirketinin, herhangi bir araç için seyrüseferi olmadığı gerekçesiyle hasar ödemesinde sorun çıkarmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Kural, bunun mevcut yasalar ve poliçe şartlarında açık bir şekilde belirtildiğini kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan Kural, “Motorlu Araçlar (Üçüncü Şahıs Sigortaları) Yasası”nda zorunlu trafik sigortasında sağlanan teminatlarda nelerin istisna bırakıldığının 6 maddede açık ve net olarak belirtildiğini, ilgili yasada seyrüsefer ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmadığını belirtti.

“Bu nedenle yasa zaten sigorta şirketlerinin seyrüsefer olmaması halinde yükümlülüklerini yerini getirmekten kaçınmalarını engellemektedir” ifadesini kullanan Kural, sigorta şirketlerinin, poliçe düzenlenirken de hasar anında da seyrüsefer belgesi talep etmediğini kaydetti.

Kasko sigortalarında da hiçbir sigorta şirketinin sigortalıdan seyrüsefer belgesi talep etmediğini belirten Kural, “Hasar olması durumunda seyrüsefer ile ilgili poliçelerimizde özel şart olmaması nedeni ile de hiç bir şirketimiz seyrüseferin olmaması nedeni ile teminata giren hasarı ret etme şansına sahip değildir” ifadesini kullandı.

Seyrüsefer olmaması nedeni ile ödeme yapılmaması durumunda da vatandaşların Sigorta Tahkim Komitesi’ne başvurarak hakkını aramasının mümkün olduğunu belirten Kural, hem kamuoyunu bilgilendirmek hem de basında “sigorta şirketleri haksız kazanç elde ediyor” haberlerinin önüne geçmek adına bilgi vermek ihtiyacı duyduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.