1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SİGORTA TAHKİM KOMİSYONU YARIN BAŞVURU KABUL ETMEYE BAŞLIYOR
SİGORTA TAHKİM KOMİSYONU YARIN BAŞVURU KABUL ETMEYE BAŞLIYOR

SİGORTA TAHKİM KOMİSYONU YARIN BAŞVURU KABUL ETMEYE BAŞLIYOR

SİGORTA KONUSUNDAKİ UYUŞMAZLIKLARIN 2 AY İÇİNDE ÇÖZÜMLENMESİ HEDEFLENİYOR

A+A-

Sigorta şirketleri ve/veya sigorta şirketleri ile sigortalılar arasındaki uyuşmazlıkları basit, süratli ve adil biçimde çözmek amacıyla Sigorta Hizmetleri (Düzenleme ve Denetim) Yasası altında oluşturulan “Sigorta Tahkim Komisyonu”, yarından itibaren başvuru kabul etmeye başlıyor.

Komisyon’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, komisyona iletilen uyuşmazlıklar, ilgili yasada belirtildiği şekilde en geç iki ay içinde çözümlenecek.

Sigorta Tahkim Komisyonu, "sigorta şirketleri arasındaki uyuşmazlıkları ve/veya sigorta ettiren veya sigorta sözleşmesinden menfaat sağlayan kişilerle riski üstlenen taraf arasında sigorta sözleşmesinden doğan uyuşmazlıkları, basit, süratli ve adil biçimde çözmeyi" amaçlıyor.

MAHKEMEYE İNTİKAL ETMİŞ KONULAR DIŞINDA...

Sigortalılar açısından Sigorta Tahkim Sistemi’nin hukuk sisteminde halihazırda mevcut uyuşmazlıkların çözüm yollarını ortadan kaldırmadığı, aksine sigortalılara mahkemelere ilave bir seçenek sunduğu belirtilen açıklamada, “Sigortalıların bu seçenekler arasında seçim yapması mümkündür. Ancak mahkemeye intikal etmiş uyuşmazlıklar için Komisyon’a başvuru imkanı bulunmamaktadır. Başvurunun değerlendirmeye alınabilmesi için uyuşmazlık konusu rizikonun Sigorta Tahkim Tüzüğü’nün yürürlüğe girdiği 28 Şubat 2013 tarihinden sonra meydana gelmiş olması gerekmektedir” denildi.

Komisyondan temin edilecek başvuru formlarıyla ve ilgili belgelerle şahsen veya vekil vasıtasıyla yapılacak başvuruların Sigorta Tahkim Komisyonu’nun Lefkoşa’da 2. Selim Caddesi’nde 49 numaralı Arca Apartmanı kat 2, daire 3’teki ofisine iletilmesi gerekiyor.

Komisyonla ilgili bilginin 228 09 37 numaralı telefondan da alınabileceği belirtildi.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.