1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİGORTA YATIRIMLARI, NERE GÖRE DÜZENLENECEK
SİGORTA YATIRIMLARI, NERE GÖRE DÜZENLENECEK

SİGORTA YATIRIMLARI, NERE GÖRE DÜZENLENECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı...

A+A-

GÜRPINAR: “SİGORTA YATIRIMLARI, İŞ YERİNİN TAŞIDIĞI RİSKE GÖRE DÜZENLENECEK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın düzenlediği “İş Sağlığı ve Güvenliği Kamu Spotu Film Yarışması” sonuçları dün akşam yapılan törenle açıklandı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende dereceye giren ve mansiyon ödülüne layık görülenlere ödülleri de aynı törende verildi.

Yarışmada Sezin Telli Tugen birinciliği, Ahmet Serdar Saygı-Mahmut Yıldırım ikinciliği, Ali Fakıoğlu-Derviş Bulut-Hamit Batuhan Beyit üçüncülüğü elde ederken; Hüseyin Bozkurt, Rıdvan Arifoğlu ve Yusif Alakbarzade mansiyon ödülüne layık görüldü.

Törene, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar katıldı.

Tören öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı İsmet Lisaniler yarışma ve değerlendirme hakkında bilgiler verdi. Konuşmalar ve ödüllerin takdiminden sonra, jüri ve organizasyon komitesi üyelerine plaketleri takdim edilerek toplu anı fotoğrafı çektirildi.

SİBER: “FARKINDALIK YARATMADA GÖRSELLİK ÖNEMLİ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, törende yaptığı konuşmada, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık yaratmada görselliğin önemine işaret etti.

Siber, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı, projeyi hayata geçirdiği için kutladı ve projeyi bir yarışma olarak düzenlemenin sinema ve film alanına da katkıda bulunduğuna işaret etti.

Sibel Siber, bu yarışmayla bu alana ilgi duyanlara fırsatlar yaratıldığını ifade etti.

YORGANCIOĞLU:“İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENCESİNDE BİLİNÇ ÖNEMLİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, iş sağlığı ve güvenliğinin sadece yasalar ve denetimle sağlanamayacağına işaret etti. Yorgancıoğlu, iş sahibi, işveren ve çalışanların toplu bilince ulaşmasıyla bütünlenebileceğini belirterek, küçük bir ihmalin kötü sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

İş kazaları konusunda farkındalığı artırmanın önemine değinen Başbakan Yorgancıoğlu, anlayışın gelişmesi ve bu anlayışın yasalarla desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yorgancıoğlu, vatandaşların spotlarda verilen mesajları alıp, günlük hayatta uygulamalarını diledi.

GÜRPINAR: “EĞİTİM VE DENERİMLER SÜRECEK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da her yıl iş kazalarında 2 milyon 300 bin kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, iş kazalarının sadece KKTC’de değil tüm dünya ülkelerinde büyük bir sorun olduğunu kaydetti.

Gürpınar, Bakanlığının oluşturduğu 6 maddelik eylem planındaki bir maddenin iş sağlığı ve güvenliği olduğunu belirterek, farkındalık çalışmalarının bunun sadece bir ayağı olduğunu, Bakanlığın eğitimleri ve denetimleri sürdüreceğini de söyledi.

Aziz Gürpınar yakın bir zamanda iş sağlığı kurallarını yeterince yerine getirmeyen ve büyük risk taşıyan iş yerleri ve alanlarla, daha az risk taşıyan alanların ayrımını yapıp, işverenin sigorta prim yatırımlarını ona göre düzenleyecek bir ödül-ceza sistemi getireceklerini de sözlerine ekledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.