1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİGORTALILARA BÜYÜK KOLAYLIK
SİGORTALILARA BÜYÜK KOLAYLIK

SİGORTALILARA BÜYÜK KOLAYLIK

Sigortalı çalışanlar artık “ssd.gov.ct.tr” web adresine girerek, prim yatırımları başta olmak üzere çalışma hayatıyla ilgili her türlü bilgiyi takip edebilecek

A+A-

Sosyal Sigortalar Dairesi, bilgi çağının gerekleri ışığında web sitesini (ssd.gov.ct.tr) yeniden tasarladı. İlgili sitede sigortalılar kendi durumlarını sorgulayabilecekler, yatırımlarını takip edebilecekler.

Sigortalıların bugüne kadar nerelerde çalıştığı, ne kadar yatırımları olduğu, eksik yatırımlarını takip gibi birçok bilgiye ulaşabileceği sitede, sigorta emeklilerine yapılan maaş ödemeleri, emekli sayıları ve değişim bilgileri gibi istatistiki rakamlar da irdelenebilecek.

Sigortalılar, sigortalılıklarıyla ilgili bilgilere ulaşıp çeşitli işlemler yapabileceği gibi, kamu kurum ve kuruluşları da sigortalıların Sosyal Sigortalar Dairesi bünyesinde ihtiyaç duydukları bilgilere online erişebilme imkanına kavuştu.

Tekakpınar: Kolaylık sağlayacak
Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Erçin Tekakpınar, uzun soluklu bir çalışma sonucunda yenilenen sitenin herkese kolaylık sağlayacağını söyledi.

Sigortalı çalışanların siteden, sigortalılık durumu başta olmak üzere daire bilgi işlem alt yapısındaki her türlü bilgi ve işleme ulaşabileceğini belirten Tekakpınar, herkesin sigortalılık geçmişleri, pirim yatırımları, sağlık karnesi durumu, yatırımlarının gerçek maaş üzerinden yatıp yatmadığını öğrenebileceklerinin altını çizdi.

“ssd.gov.ct.tr” web sitesine giren bir sigortalı çalışanın, “sigortalı işlemi” bölümünde, kimlik kartı ve sosyal sigorta numarasını girerek sigortalılık durumunu sorgulayabileceğini belirten Erçin Tekakpınar, aynı bölümde sigortalının genel bilgileri, çalıştığı işyerleri, prim yatırım özetleri, kayıtlı yakınları, çalışma izni kayıtları, hastane muayene kontrolü, gözlük yardımları, evlenme yardımları gibi bilgilerine ulaşabileceğini kaydetti.

Sigortalıların kafalarında soru işareti olması durumunda ilgili sitedeki “sorular” bölümüne girilerek veya dairenin facebook sayfasına ulaşarak sorularını iletebileceklerini belirten Tekakpınar, bunlara anında cevap verileceğini söyledi.

Ödeme miktarı ve borçlanmalar da yayınlanacak
Tekakpınar, bunun dışında daireyle ilgili istatistiki bilgilerin, mali raporların da sitede aylık olarak yayınlanacağını belirtti.

Sigortalara yapılan ödeme ve borçlanma miktarlarının aynı sayfadan verileceğini anlatan Tekakpınar, şeffaf bir şekilde her şeyin yayınlanacağını ifade etti.

Erçin Tekakpınar, aktif ve pasif sigortalı sayıları, sigortalıların cinsiyet ve uyruklarına göre dağılımı,  basamak tablosu, prim tahsilatları, maktu ödemeler gibi temel istatistiki veriler ve bilgilendirici metinlerin “ssd.gov.ct.tr” adresinden yayınlanmaya başlandığını kaydetti.

Eczacılara kolaylık
Eczanelere de sigortalı işlemleri yaparken artık kolaylık sağlanacağını belirten Tekakpınar, çalışmanın hala sürdüğünü söyledi.

Tekakpınar, özel çalışan eczacıların artık sigorta işlemlerini web sitesi üzerinden bilgisayara işleyeceğini ifade etti.

Bu çalışmayla, kırtasiye işlerinden kurtulunacağını belirten Tekakpınar, daha iyi hizmet sunulacağını belirtti.

Muhasiplerin de yakın zamanda web sayfasından sosyal sigortalıların kayıtlarını yapabileceğini söyleyen Tekakpınar, yatırımların internet üzerinden gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Kıbrıs
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.