1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. SİHİRLİ SAHNE KUKLA TİYATROSU
SİHİRLİ SAHNE KUKLA TİYATROSU

SİHİRLİ SAHNE KUKLA TİYATROSU

Slovenyalı kukla tasarımcısı ve artisti Mateja Arhar ile heykeltıraş ve grafik tasarımcı Naz Atun ve besteci Mehmet Atun’un oluşturdukları Sihirli Sahne Kukla Tiyatrosu hayata geçiyor.

A+A-

KOLAY EKMEK OYUNU SAHNELENDİ

Slovenyalı kukla tasarımcısı ve artisti Mateja Arhar ile heykeltıraş ve grafik tasarımcı Naz Atun  ve besteci Mehmet Atun’un oluşturdukları Sihirli Sahne Kukla Tiyatrosu hayata geçiyor.

Sihirli Sahne Kukla Tiyatrosu sanatçılarının, Atilla Behramoğlu’nun Dünya Halk Masalları kitabından yorumlayarak kukla tiyatrosuna uyarladıkları, Belarus Masalı “Kolay Ekmek”, SOS Çocukköyü Derneği, Anaokulu ve Kreşi’ndeki çocuklarla buluştu.

Tiyatro’dan yapılan açıklamaya göre kuklalarını Mateja Arhar’ın tasarladığı ve Naz Atun ile birlikte oynadığı, müziklerini ise Mehmet Atun’un yaptığı “Kolay Ekmek” isimli oyunu 2-5 yaş arası 60 çocuk izledi.

Kolay Ekmek isimli kukla tiyatrosu 24 Eylül Salı günü, SOS Çocukköyü’nde ve Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu’nun Lefkoşa’daki merkezinde yaşayan çocuklar için yeniden sahnelenecek.

Sihirli Sahne Kukla Tiyatrosu’nun tek perdelik Kolay Ekmek oyunun tanıtım gösterisi, izlemek isteyen tüm basın mensupları, okul müdürleri, aileler ve özellikle çocuklar için  28 Eylül Cumartesi günü Büyük Han’da sahnelenecek. Oyun saat 17.00’de sahnelenecek.

Sihirli Sahne Kukla Tiyatrosu, tanıtım gösterisinin ardından Kolay Ekmek oyununu arzu eden okullarda ve farklı şehirlerde de sahneye koyacak.

Tanıtım gösterileri ücretsiz yapılıyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.