1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞİKÂYET GERİ ÇEKİLDİ
ŞİKÂYET GERİ ÇEKİLDİ

ŞİKÂYET GERİ ÇEKİLDİ

Şikâyet geri çekildi

A+A-

Kendisine, sahibine teslim etmesi için verilen 104 bin 533 TL meblağlı çek yapraklarını çaldığı iddia edilen Muhammet Mustafa Ömeroğlu teminata bağlandı
 
Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’da alınan malzeme karşılığında “Oktay Erülkü Ticaret Ltd” tarafından kendisine “Solhan Trading Ltd” direktörü Abdülkadir Şeker’e vermesi için verilen toplam 104 bin 533 TL meblağlı 4 adet çek yaprağını çaldığı öne sürülen Muhammet Mustafa Ömeroğlu (36) soruşturmaya etki edemeyeceği gerekçesiyle dün teminat maksatlı mahkemeye çıkarıldı

Ömeroğlu, mahkemenin emrettiği bin TL’lik nakdi teminat ve kefil kefaleti emrini yerine getirerek yargılanacağı güne kadar serbest kaldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Hasan Karagil’i tanık olarak dinletti.

Tanık polis zanlının 22 Nisan 2016 tarihinde Gazimağusa’da faaliyet gösteren Solhan Trading Ltd. isimli işyerinin Türkiye’de yaşayan direktörü Abdülkadir Şeker tarafından, Demirhan’da faaliyet gösteren Oktay Erülkü Ticaret Ltd. isimli işyerine satılan malzemelere karşılığı olarak bu işyerinden kendisine Şeker’e vermesi için verilen toplam 104 bin 533 TL meblağlı 4 adet çek yaprağını çaldığını söyledi.

Zanlının çaldığı çeklerden toplam 74 bin 950 TL meblağlı bir adet çek yaprağının arka kısmına daha önceden yaptırdığı “Solhan Trading Ltd.’in” kaşesini vurup imzaladıktan sonra eniştesi tarafından bozulmasını sağladığını anlatan polis memuru, geriye kalan 3 adet çek yaprağını da finans şirketlerine vererek 29 bin 601 TL elde ettiğini öne sürdü.

Tahkikat memuru Hasan Karagil, müştekinin zanlıdan şikayetçi olmadığını belirtirken, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu açıkladı.

Hasan Karagil, zanlı aleyhine yürütülen polis soruşturmasının tamamlanmadığını ancak zanlının soruşturmaya etki edemeyeceğini açıkladı. Karagil, mahkemeden zanlının uygun bir teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı 2 kefilin lehine 100’er bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında serbest bırakılmasını emretti. Hazal Hacımulla ayrıca zanlının pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışına yasak getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.