1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞİKAYETLERİ GERİ ÇEKTİLER
ŞİKAYETLERİ GERİ ÇEKTİLER

ŞİKAYETLERİ GERİ ÇEKTİLER

Girne’de Kordonboyu Caddesi üzerinde geçtiğimiz Cumartesi gecesi sabaha karşı 00:20 raddelerinde çıkan kavgada Umut Turan ve Ali Malkoç’u bıçakla ciddi şekilde yaralayan....

A+A-

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın, Girne Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Umut Demir’i tanık olarak dinletti.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Demir, zanlılar Vasif Gambarov, Rashat Hüseyinli ve Mirsahi Mehtiyev’in 29 Mart 2015 tarihinde Girne’de meydana gelen “Katle Teşebbüs”, “Ağır Yaralama”, Kanunsuz Bıçak Taşıma” ve “Suçu öreten” suçlarıyla methaldar olduğunu söyledi.

Demir, söz konusu tarihte 00:20 raddelerinde Kordonboyu Caddesi’nde çıkan kavgada zanlı Vasif Gambarov’un tasarrufunda bulundurduğu ağız uzunluğu 10 santim, toplam uzunluğu 20 santim olan bıçakla Ali Malkoç’u göğüs ve karnından 3 kez, Umut Turan’ı ise göğüs, bel ve omzundan 7 kez bıçaklayarak ciddi şekilde yaraladığını kaydetti. Polis, müştekilerin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin tamamlandığını ve önceki gün taburcu edildiklerini belirtti.

Zanlılar aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını ifade eden Demir, olayda yaralanan müştekilerin polise verdikleri ifadede zanlılardan şikayetçi olmadıklarını söyledi. Demir, zanlıların KKTC’de öğrenci statüsünde bulunduklarına dikkat çekerek, davaları görüşülünceye kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Savcı Emine Taşkın, zanlıların işledikleri suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlıların hapislik cezası almalarının kuvvetle muhtemel olduğunu ve zanlıların yargılanma safhalarında mahkemede hazır bulunmalarını sağlamak adına 3 ayı geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Zanlıların savunma avukatları ise mahkemenin keseceği her türlü teminat şartlarını yerine getirebileceklerini ifade ederek, ülkede öğrenci olarak bulunan zanlıların yargılanmaktan kaçmayacaklarını belirterek mahkemeden tutuksuz yargılanma talebinde bulundular.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ise “Suçu Örten” suçunu işleyen zanlı Rashat Hüseyinli’nin yurt dışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması şartıyla tutuksuz yargılanmasını emretti.

Ulutekin, “Katle Teşebbüs”, “Ağır Yaralama”, Kanunsuz Bıçak Taşıma” suçlarından methaldar olan zanlılar Vasif Gambarov ve Mirsahi Mehtiyev’in yurt dışına çıkışlarının yasaklanması, KKTC vatandaşı muteber birer kişinin 100’er Bin TL’lik kefalet senedi imzalaması, 30’ar bin TL’lik nakdi teminat yatırmaları ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması şartıyla tutuksuz yargılanmalarını emretti.

Kıbrıs Postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.