1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ŞİKE DAVASINDA YENİ GELİŞME! AZİZ YILDIRIM...
ŞİKE DAVASINDA YENİ GELİŞME! AZİZ YILDIRIM...

ŞİKE DAVASINDA YENİ GELİŞME! AZİZ YILDIRIM...

Şike davasında yeni gelişme! Aziz Yıldırım...

A+A-

Yargıtay süreci tamamlanan 'futbolda şike davası"nda bundan sonra nasıl bir yol izleneceği HSYK'dan gelen yanıtla belli oldu. Aziz Yıldırım'la ilgili karar dahil şike davasında İstanbul 13.üncü ağır ceza mahkemesi yetkili kılındı.

HSYK, kapanan mahkemelerle ilgili dosyaların genel tevziye tabi tutularak yeni kurulan mahkemelerden birine gönderilmesine karar verdi. Bunun üzerine "şike davası dosyası" yeni kurulan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tevzi edildi. Bundan sonra Aziz Yıldırım'la ilgili karar dahil şike davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi yetkili kılındı.

Şike davasına bakan özel yetkili, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılması ile bu mahkemenin arşiv dosyalarına bakan İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, ne yapması gerektiğini Adalet Komisyonu'na, Komisyon da HSYK'ya sormuştu. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, şike dava dosyasında bazı sanıklar yönünden verilen yerel mahkeme kararını onaylarken bazı sanıklar yönünden bozmuştu.

Şimdi ne olacak?

13. Ağır Ceza Mahkemesi kararı infaz savcılığına gönderecek. İnfaz savcılığı Aziz Yıldırım'ın ne kadar gün hapis yatacağını hesaplayacak.
Bu hesap çıktıktan sonra teslim ol çağrısı yapılacak.
Aziz Yıldırım gidip teslim olursa ceza evine gönderilecek.
Teslim olmazsa hakkında yakalama kararı çıkarılacak.

Skorer

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.