1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ŞİKE KARARININ NEDENİ
ŞİKE KARARININ NEDENİ

ŞİKE KARARININ NEDENİ

Şike dava dosyasının Yargıtay tarafından usulden yerel mahkemeye gönderilme nedeni ortaya çıktı. Yargıtay 3 eksiklik nedeniyle şike dosyasını geri gönderdi.

A+A-

Şike dava dosyasının Yargıtay tarafından usulden yerel mahkemeye gönderilme nedeni ortaya çıktı. Yargıtay 3 eksiklik nedeniyle şike dosyasını geri gönderdi.

Şike davası, Yargıtay tarafından mahkemeye geri gönderildi. Ancak bu davanın tekrar görüleceği ve Aziz Yıldırım ile diğer sanıkların tekrar hakim karşısına çıkacakları anlamına gelmiyor. Usul yönünden bozulan karar dosya üzerinden incelenecek ve Yargıtay’ın gördüğü 3 eksiklik giderilecek. Yargıtay, bir avukat ile katılma talebi reddedilen 2 isme tebligat yapılmadığını ve dosyadaki bir evrakın onaylı örneğinin dosyada olmadığını ve bu eksikliklerin giderilmesini istedi.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ında aralarında bulunduğu 93 sanık hakkında İstanbul 16’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen kararı inceleyen Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dava dosyasında usul yönünden bazı eksikler tespit ederek bu eksikliklerin giderilmesi için dosyanın geri gönderilmesine karar verdi. Daire dosyayı şike davasını karara bağlayan 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmek üzere Yargıtay Başsavcılığı’na iletti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin şike dosyasını “usul eksikliği var” diyerek geri göndermesinin nedenleri de belli oldu. Yargıtay, dosyada 3 adet usul eksikliği olduğunu belirtti. İşte Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin ‘tamamlansın’ dediği eksiklikler:
 
AVUKATINA TEBLİĞ EDİLMEDİ
 
Yargıtay, sanıklardan Aykut Aydın’ın avukatı Hatice Odabaşı’nın avukatlık görevinden istifa ettiğine veya bu görevinin herhangi bir nedenle son bulduğuna dair dosya kapsamında bir belge olmadığını bildirdi. Tebligat Yasası’nın 11. maddesi uyarınca avukat ile takip edilen işlerde tebligatın avukata yapılması gerektiğini ifade eden Daire, gerekçeli kararın sanık Aykut Aydın’a tebliği ile yetinildiğini, hükmün sanık avukatına tebliğ edilmediğini vurguladı.
 
TALEPLERİ REDDEDİLENLERE GÖNDERİLMEDİ
 
Daire, davanın 4 Mayıs 2012 günlü duruşmasında, davaya katılma taleplerinin reddine karar verilen Kerim Turan Kerimoğlu ve Öztekin Bayrak adlı şahısların CMK’nın 260/1 maddesi uyarınca kanun yoluna başvurma hakları olduğunu hatırlatarak buna rağmen hükmün bu isimlere tebliğ edilmediğini ifade etti.
 
“ASLI DEĞİL, ONAYSIZ FOTOKOPİSİ VAR”
 
Daire ayrıca, Hazine Vekili Avukat Erdenur Baykal’ın 5 Kasım 2012 tarihli temyiz talebinden vazgeçilmesine ilişkin dilekçesinin ekinde bulunan Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği Muhakemet Genel Müdürlüğü’nün 1 Kasım 2012 tarihli olur yazısının aslı ya da onay sureti yerine onaysız fotokopiden ibaret suretinin dosya arasında bulunduğunu kaydetti.
 
“EKSİKLERİ TAMAMLAYIN” DEDİ
 
Oy birliği ile 4 Eylül’de karar alan Yargıtay Ceza Dairesi, Hazine’nin olur yazısının aslı ya da onaylı bir suretinin dosya arasına getirtilmesini, sanık Aykut Atdın’ın avukatı Hatice Odabaşı’na ve katılma talepleri reddedilen Kerim Turan Kerimoğlu ve Öztekin Bayrak’a gerekçeli kararın yöntemince gönderildiğini gösteren bilgi ve belgeler var ise dosyaya eklenilmesini bildirdi.
 
DOSYA MAHKEMEYE ULAŞTI
 
Öte yandan şike dava dosyası dün İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. Mahkemenin önümüzdeki günlerde, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin bildirdiği eksiklikleri tamamlayıp yeniden Yargıtay’a göndermesi bekleniyor.

Akşam

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.