1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘SIKI ÇALIŞMALIYIZ’
‘SIKI ÇALIŞMALIYIZ’

‘SIKI ÇALIŞMALIYIZ’

Eide, anlaşmaya aylar içinde varılabileceğini ancak anayasanın yazılması için yılların gerekeceğini söyledi;

A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, “Kıbrıs sorununun çözümlenebilir bir sorun olduğunu” söyledi.

Çözüm için “güven, irade ve liderlik” gerektiğini ve şimdi bunların var olduğunu kaydeden Eide, “siyasi bir anlaşmaya varana kadar daha aylarca, anayasanın yazılması için de yıllarca sıkı çalışılması gerektiğini” belirtti.

Eide, BM Güvenlik Konseyi’ni bilgilendirmesinin ardından Rum Haber Ajansı’na verdiği ve bugünkü gazetelerde geniş yer bulan mülakatında, Kıbrıs sorununun çözülebilir olduğunu ancak güven, irade ve liderlik gerektiğini, şu an bu üçünün de aynı zamanda var olduğunu, bu dinamiğin yitirilmemesi gerektiğini ifade etti.

Alithia’nın “Kıbrıs Sorununda Derindeyiz” başlığıyla tam metin verdiği mülakatta Eide, “yönetim” başlığının geçildiğini, şimdi mülkiyet -sayısal değil- ilkeler temelinde toprak düzenlemelerinin görüşüldüğünü kaydetti.

Müzakerelerin artık Kıbrıs sorununun bütün başlıklarını da kapsadığına işaret eden Eide “Bazı alanlarda (taraflar arasında) gerçek bir mesafe var ancak bazılarında muhtemel bir çözüm taslağı görüyoruz ancak henüz gerçek çözüm noktasına ulaşmadık” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.