1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SIKINTILARIN SORUMLUSU ÇALIŞANLAR GÖSTERİLİYOR”
“SIKINTILARIN SORUMLUSU ÇALIŞANLAR GÖSTERİLİYOR”

“SIKINTILARIN SORUMLUSU ÇALIŞANLAR GÖSTERİLİYOR”

Meclise çağrı...

A+A-

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, sağlık çalışanlarının ve sağlık sisteminin artık SOS verdiğini belirterek, acil çözüm bekleyen sorunların çözümü için Sağlık Bakanlığı’nı, hükümeti ve Meclis’i adım atmaya çağırdı.

Tabipler Birliği, Sağlık Çalıştayı sonuçlarına göre kurulan komitelerin çalışmalarının çok yavaş gittiğini gözlemlediğini de belirterek, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin sağlıkta yeni sistemi için açıkladığı Ocak 2015 tarihinin takipçisi olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği As Başkanı Dr. Özlem Gürkut, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Gürkut mesajında, modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’in doğum günü anısına her yıl kutlanan Dünya Hemşireler Günü’nde, “en yakın çalışma arkadaşları, dostları” olan hemşireleri kutladı.

Tabipler Birliği As Başkanı Dr. Özlem Gürkut, daha sorunsuz, gelecek kaygısı yaşamayacakları, huzurlu çalışma koşullarında, hastalara daha güler yüzlü hizmet verecekleri günler için hep birlikte mücadeleye devam etme kararlılıklarını vurguladı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin ülkede daha kaliteli, hasta odaklı ve çağdaş bir sağlık sistemine kavuşulması için yoğun çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Gürkut, bu amaçla yetkilileri uyardıklarını, atılacak her türlü doğru adıma destek verdiklerini ve mücadele ettiklerini kaydetti.

“SIKINTILARIN SORUMLUSU ÇALIŞANLAR GÖSTERİLİYOR”

Gürkut, sağlık hizmetinin en önemli unsurlarından birini sağlık çalışanlarının oluşturduğuna dikkat çekerek, “On yıllardır tüm hükümetlerin gündeminde olan ama bir türlü çözülemeyen sağlık sistemiyle ilgili sorunlardan kaynaklanan sıkıntıların sorumlusu da çoğu kez sağlık çalışanları olarak gösterilmektedir” dedi.

“ÇALIŞANLAR VE SİSTEM SOS VERİYOR”

Artan nüfus, gelişen teknoloji karşısında yetersiz kalan hastaneler ve yetişmiş eleman sayısı, eksik ilaç, malzeme ve donanım ve hizmete ulaşmadaki sıkıntılardan kaynaklanan hastaların sorunlarını kendi sorunları görerek, tüm sağlıkçıların omuz omuza mücadele verdiğini, , emek harcadığını belirten Özlem Gürkut, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde giderek artan ekonomik sorunlar, yoksullaşan halk,  Kıbrıs sorununun çözüme kavuşturulamaması nedeniyle dünyadan izole halimiz, özel sağlık hizmetlerini de etkilemektedir. Sağlık çalışanları ve sistem artık SOS vermektedir.

Sağlık Bakanlığı’mızın bir süre önce düzenlediği ve geniş katılımla sağlıkçıların da iş birliği yaptığı Sağlık Çalıştayı’nda sorunlar ve çözüm önerileri ortaya konmuştur. Çalıştay sonuçlarına göre komiteler kurulmuş ve çalışmalar başlamıştır. Ancak biz Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği olarak bu çalışmaların çok yavaş gittiğini gözlemliyoruz. Sağlık Bakanımız Sayın Gülle sağlıkta yeni sistem için Ocak 2015 tarihini açıklamıştı. Biz bu tarihin takipçisiyiz. Ancak acil çözüm bekleyen sorunlarımız vardır. Bakanlığımızı, hükümeti ve KKTC Meclisi’ni bir an önce hareket etmeye ve çözümler yönünde adım atmaya çağırıyoruz.”

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.