1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİLAHLI ASKERLER YOLU KESTİ!
SİLAHLI ASKERLER YOLU KESTİ!

SİLAHLI ASKERLER YOLU KESTİ!

Akıncılar'ın yol çilesi!

A+A-

Akıncılar sakini Sultan Barbaros’un iddiası

'SİLAHLI ASKERLER YOLU KESTİ'

Akıncılar’da sakin Sultan Barbaros, önceki gece kiralık araçla köye giriş yapmak istediği sırada yanlarında ‘sadece 1 kişinin kimlik kartı olması’ nedeniyle askerin önlerine barikat çektiğini ve girişlerini izin vermediğini söyledi. Sultan Barbaros askerin Akıncılar girişinde aracın önüne bir manga silahlı askerle çıkmasına tepki gösterdi.

Akıncılar’da yol çilesi bitmek bilmiyor. Köy halkı, köye giriş çıkışlarda askeri bölgede yer alan yol nedeniyle sorun yaşamaya devam ediyor.

Akıncılar’da sakin Sultan Barbaros, önceki gece saat 01:30 sıralarında kiralık araçla köye giriş yapmak istediği sırada ‘asker engeliyle’ karşılaştı.

Aracında bulunan 5 kişiden de kimlik kartı isteyen asker, 1 kişide kimlik kartı olması nedeniyle Barbaros ve arkadaşlarının köye girmesine izin vermedi.

“Yasa gereği geçişlere izin verilmeyeceğini” söyleyerek, ellerinde silahlarla aracın önüne barikat çeken askerler, polisin devreye girmesiyle Barbaros ve arkadaşlarının köye tek kimlik kartı ile giriş yapmasına izin verdi.

Aynı gün içerisinde kiralık araçla birkaç kez köye giriş çıkış yaptıklarını ancak kimlik kartı sorulmadığını söyleyen Barbaros ve arkadaşları gece geç saatlerde maruz kaldıkları muameleye isyan etti.

“Aynı gün bu araçla köye giriş çıkış yaptım, bir şey sorulmadı”

Sultan Barbaros, aracındaki hasar nedeniyle birkaç günlüğüne sigorta şirketi tarafından kendisine kiralık araç verildiğini ve bu araçla birkaç kez köye giriş çıkış yaptığını ifade etti.

Bu sürede askerler tarafından kendisine köye giriş çıkışlarında hiçbir şey sorulmadığı ve kimlik talep edilmediğini söyleyen Barbaros,   10 Ocak tarihinde köy halkı olarak eğlence dönüşü köye giriş yapmak istediği sırada bölükteki askerlerin buna izin vermediğini belirtti.

Barbaros, nöbetçi subay ve toplamda 5 askerin kendilerinden kimlik kartı talep ettiklerini, ancak araçtaki 5 kişiden sadece birinde kimlik kartı olması nedeniyle köye girişlerine izin verilmediğini anlattı.

“Ellerinde silahlarla barikat çektiler”

Askerlerin ellerinde silahlarla barikatı kapatarak girişlerine engel olduğunu anlatan Barbaros şöyle devam etti: “Askerler bunun görevi olduğunu söyledi. Ancak ben ayni gün içerisinde kiralık araçla defalarca köye giriş ve çıkış yaptım. Bana kimlik kartı sormadılar. Ama gece köye giriş yapmak istediğimizde kimlik kartı istediler, yaşananları anlamıyoruz” dedi.

Barbaros, yaşananlar üzerine polisi arayarak durumu anlattığını ifade etti.

Kısa bir süre sonra polisin de devreye girmesiyle köye girişlerine askerler tarafından izin verildiğini ancak araçta bulunan bir kişinin kimlik kartının alındığını, yerine ise askeri kart verildiğini belirtti.

Erduran: “Proje yapma ihalesine çıkıldı”

Öte yandan Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran ise Kısa Yol Projesi kapsamında Akıncılar’da 18 kilometrelik yol için ‘proje yapma ihalesine’ çıkıldığını belirtti.

Erduran, projelerin şu anda Merkezi İhale Komisyonu’nda değerlendirildiğini, sonucun belli olmasının ardından projeyi kazanan kurum ile sözleşme imzalanacağını söyledi.
Projenin tamamlanmasının ardından yol ile ilgili keşif bedellerinin ve maliyetin ortaya çıkacağını dile getiren Erduran, Akıncılar’daki göçü ters göçe çevirmek istediklerini ifade etti.

Erduran, “Akıncılar uzak bir bölgedir. Ulaşım müsait olmadığı için köyde göç başladı. Biz bu göçü ters göçe çevirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni Düzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.