1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİLAHLI OPERASYON
SİLAHLI OPERASYON

SİLAHLI OPERASYON

Silahlı operasyon

A+A-

Polis, banka soygununda çalınan 3 milyonun tamamını bulmak için Güzelyurt civarındaki arama faaliyetlerini genişletti.

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası yönetiminin ‘ihmal, ciddiyetsizlik ve tedbirsizliği’ yüzünden çalınan 3 milyon liranın, 770 binini bulan polis, geri kalanı için dün Güzelyurt bölgesinde büyük bir operasyon başlattı. Halkın desteğinin yanı sıra Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun’un ödüllendirmesiyle moral bulan polisin dünkü operasyonunda keskin nişancılar da görev aldı. 

 

Fırat’ın evi didik didik arandı
Diyalog muhabirlerinin adım adım izlediği nefes kesen operasyon sırasında Güzelyurt ve civarındaki narenciye bahçelerinin yanı sıra tutuklulardan  Mahmut Fırat’ın evi didik didik arandı. Polis, Mahmut Fırat’ın evini eşi Meryem Fırat’ın gözetiminde aradı. 

 

Çok sayıda emare toplandı...
Mahmut Fırat’ın verdiği ifade doğrultusunda dün evin; mutfak, yatak odası, dolapları, çatısı ve bahçesinde yaptığı aramada kayıp paraları bulamadı fakat çok sayıda emare topladı.  Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre evde bulunan cüzi miktardaki paranın ise Mahmut Fırat’ın eşine ait olduğu anlaşıldı.

 

3 zanlı yarın mahkemede
Meseleyle ilgisi olduğu düşünülen ve şu anda tutuklu olan Bilay Çetereisi, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş, yarın yeniden mahkemeye çıkarılacak. Polis nezaretinde tutuklulukları ve sorguları devam eden zanlılardan alınan ifadeler ve soygun olayı hakkındaki bilgiler yarın mahkemeye aktarılacak.  

 

Aranan 2 zanlının iadesi
Öte yandan Diyalog muhabirinin ulaştığı bilgiye göre, soygun olayında gelinen son noktadan sonra, Türkiye’de olduğu kesinleşen ve soygunda zanlı olarak ismi geçen Rıfat Fırat’ın iadesi için başlatılan girişimler dün de devam etti. KKTC polisinin ayrıca, soygun olayında kilit rol oynadığı ileri sürülen ve yurtdışına kaçan Polis Müfettiş Yardımcısı Mustafa Çetereisi’nin iadesi için İngiliz makamlarıyla görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.


 

Tümgeneral Kavun’dan ekibe ödül...
Öte yandan, Kooperatif Merkez Bankası’na ait para nakil aracının soyulması olayıyla ilgili “zanlıların tespiti, yakalanması ve emarelerin bulunması”nda görev yapan polisler Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun tarafından ödüllendirildi.
Polis Basın Subaylığı’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“24 Temmuz 2014 tarihinde, Kooperatif Merkez Bankası’na ait para nakil aracına yönelik soygun olayı ile ilgili zanlıların tespiti, yakalanması ve emarelerin bulunması için mesai mefhumu tanımadan özverili ve titiz bir çalışma gerçekleştiren Polis Genel Müdürlüğü personeli, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun tarafından takdir edilerek nakdi ve çeşitli ödüllerle ödüllendirilmiştir.”
DİYALOG
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.