1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİLAHLI SALDIRGANLAR HALEN BULUNAMADI!
SİLAHLI SALDIRGANLAR HALEN BULUNAMADI!

SİLAHLI SALDIRGANLAR HALEN BULUNAMADI!

Silahlı saldırganlardan, “Zeynel Ağa’nın selamı var” mesajı

A+A-

Silahlı saldırganlar halen bulunamadı!

Savoy Hotel’e ait kumarhanenin otomatik silahla kurşunlanması olayının azmettiricisi ve suç ortakları olduğu sanılan 6 kişinin tutukluluk süresi beş gün daha uzatıldı

 “ZEYNEL AĞA’NIN SELAMI VAR MESAJI”

Mahkemede konuşan tahkikat memuru, görgü tanıklarının, 52 el ateş eden silahlı saldırganların “Zeynel Ağa’nın selamı var” dediklerini duyduğunu söyledi. Polis memuru, saldırganların, otelin kumarhane genel müdürünün odasına doğru ateş ettiklerini belirtti.

“ZANLININ KALAŞNİKOFLU FOTOĞRAFI BULUNDU”

Polis memuru, Enes Ağabugün’ün cep telefonunda kalaşnikoflu bir silahla, BMW bir aracın penceresinden poz vermiş fotoğrafının tespit edildiğini söyledi. Tahkikat memuru, zanlıların kullanımındaki araçta bulunan ses ve kamera sisteminin, zanlıların olayla ilgili yaptıkları konuşmanın kısa bir kısmını kaydettiğini anlattı.

Girne’nin merkezinde faaliyet gösteren The Savoy Ottomans Palace Hotel’in kumarhane giriş kısmının geçtiğimiz hafta sabaha karşı kurşunlanması olayıyla ilgili polis geniş çaplı soruşturmasını sürdürüyor. Olayda azmettirici ve suç ortakları altı kişi tutuklandı ancak otele otomatik silahlarla 52 el ateş eden saldırganlar henüz yakalanamadı.

Girne polisi yaptığı araştırma ve aldığı ifadeler sonrasında, olay gecesi maskeli iki kişinin iki otomatik silahla kumarhane girişini kurşunladığını tespit etti.

“Kanunsuz ateşli silah taşıma, tasarrufu”, “Meskûn mahalde ateş açma” ve “Kasti hasar” suçlamalarıyla gözaltına alınan Zeynel Ağabugün, Mehmet Caner Ağabugün, Enes Ağabugün, Murat Kaya, Mehmet Öksüz ve Mehmet Cihan Karagöz önceki gün tutukluluk sürelerinin dolmasıyla yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Girne Kaza Mahkemesi’nde, sabah saat 10.00’da başlayan duruşma saat 14.30’da tamamlandı. Zanlılar aleyhine 5 gün daha tutukluluk emri verildi.

Silahlı saldırganlardan, “Zeynel Ağa’nın selamı var” mesajı

Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada iddia makamı adına hazır bulunan Savcı Mustafa Atakara, Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Namık Kemal Baz’ı tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis çavuşu Namık Kemal Baz, Tha Savoy Ottomans Palace Hotel’e, otomatik silahla ateş açılması olayıyla ilgili olarak tutuklanan zanlılar Zeynel Ağabugün, Mehmet Caner Ağabugün, Enes Ağabugün, Murat Kaya, Mekmet Öksüz ve Mehmet Cihan Karagöz’ün, “Kanunsuz silah ve patlayıcı madde taşıma ve tasarruf”, “Meskûn mahalde ateş açma” ve “Kasti hasar” suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

Baz, 20 Eylül 2015 tarihinde saat 02.30 sıralarında Girne’de Savoy Hotel’in giriş kapısına meçhul şahıslar tarafından 52 el ateş edildiğini ve görgü tanıklarının ifadesine göre silahlı saldırganların “Zeynel Ağa’nın selamı var” dediklerinin tespit edildiğini kaydetti.

Zanlılardan Enes Ağabugün’ün, otelin kumarhane müdürüyle aralarında husumet bulunduğunu belirten Baz, saldırganların genel müdürün odasının olduğu bölüme ateş ettiklerini söyledi.

Saldırganların kaçış güzergâhları belli

Polis çavuşu Baz, 25 kişinin sorgulandığını, 15 tanıktan ifade temin ettiklerini, civardaki kamera kayıtları ve zanlıların telefon kayıtlarının halen incelendiğini mahkemeye aktardı.

Baz, görgü tanıklarının ifadeleri sonucunda saldırının, iki zanlı ve iki ayrı otomatik silahla gerçekleştirildiğinin ve söz konusu iki zanlının da, otelin güneyinde yer alan Palmiye Sitesi’ne doğru koşarak olay yerinden kaçtığının belirlendiğini vurguladı.

Baz, soruşturma sonrası, olay gecesi söz konusu kumarhanede bulundukları tespit edilen, zanlı Mehmet Öksüz ve zanlı Mehmet Cihan Karagöz’ün, olaydan hemen önce kumarhaneden çıktıkları, araçlarıyla Girne merkezinde dolaştıktan sonra, olayın başladığı saniyelerde, Palmiye Sitesi’nin içine girdiklerinin belirlendiğini dile getirdi.

Mehmet Öksüz ve Mehmet Cihan Karagöz’ün de tespit sonrası bulunarak tutuklandığını kaydeden Baz, Öksüz ve Karagöz’ün ikametgâhlarında yapılan aramalarda kanunsuz bir şey bulunamadığını, cep telefonlarının ise emare olarak alınarak incelemeye gönderildiğini söyledi.

Jeep araçta ses ve kamera kaydı

Namık Baz, zanlıların kullanımındaki NC 020 plakalı aracın emare alındığını söyleyerek, araçta bulunan ses ve kamera sisteminin zanlıların olayla ilgili yaptıkları konuşmanın kısa bir kısmını kaydettiğini mahkemeye aktardı.

Baz, zanlı Enes Ağabugün’ün araca bindikten sonra olayla ilgili konuşmaya başladığını ancak Murat Kaya’nın kendisini araçta ses ve kamera sistemi olduğunu hatırlatması üzerine sistemin hemen kapatıldığının tespit edildiğini belirtti.

Baz ayrıca zanlı Murat Kaya’nın, “Çocukları eve bıraktım. Bir, iki gün evden çıkmamalarını tembih ettim. Sorun olması halinde beni aramalarını söyledim. Sen de tembih et” şeklinde yaptığı bir konuşmanın tespit edildiğini söyledi.

Telefon kayıtlarıyla ilgili incelemelerin devam edeceğini kaydeden Baz, zanlıların kullanımındaki araçta barut atığı aranacağına işaret etti.

Enes Ağabugün’ün otomatik silahla çekilmiş fotoğrafı emare alındı

Namık Baz, Enes Ağabugün’ün cep telefonu ve data incelemesinde internet üzerinden yaptığı görüşmede kalaşnikoflu bir silahla BMW bir aracın penceresinden çıkmış halde fotoğrafı bulunarak emare alındığını anlattı.

Baz, Enes’in fotoğrafı bir kadına gönderip, nerede çekildiğinin karşı tarafın sorması üzerine, cevaben, Kıbrıs’ta çekildiğini ve silahı Kıbrıs devletinin temin ettiğini yazdığını kaydetti.

Zanlı 1 Zeynel Ağabugün’ün telefonunda yapılan incelemede, Ağabugün’ün, olayın ardından, zanlı 6 Mehmet Cihan Karagöz’le görüşme yaptığının da belirlendiğine dikkat çeken Baz, zanlı 4 Murat Kaya’nın, olay saatlerinde, diğer zanlılarla telefonda görüştüğü ve şüpheli mesajlaşmaları bulunduğu tespitiyle tutuklandığını belirtti.

Baz, zanlıların ifade ve söylemlerinin çelişkili olduğunu, Enes Ağabugün’ün genel müdürle ilgili araştırma yaptığına ilişkin ifade temin ettiklerini mahkemeye aktardı.

Polis çavuşu Namık Kemal Baz, aranan uzun namlulu silah ve mühimmat ile silahlı saldırganların bulunabilmesi, çevre şahadetlerin alınması, bölgedeki kamera kayıtları ve zanlıların telefon kayıtlarının incelenmesi için zanlıların 8 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Tutukluluk talebine itiraz edildi

Zanlılardan Murat Kaya ve Mehmet Cihan Karagöz, mahkemede söz alarak olayla bağlantılarının olmadığı iddiasında bulundu.

Zeynel Ağabugün, Mehmet Caner Ağabugün, Enes Ağabugün’ün avukatları Ünver Bedevi, talep edilen tutukluluk süresine itiraz edip, zanlıların olayla bağlantısı olmadığını savundu. Bedevi, polis tanığı uzun süre sorguladı.

Avukat Bedevi, Enes Ağabugün’ün kalaşnikoflu fotoğrafının photoshop olduğunu ileri sürdü.
Zanlı Mehmet Öksüz’ün avukatı Jülide Coşkun da, polis tanığı sorgulayıp, tahkikatın tamamlandığını savunarak, müvekkili aleyhine istenen tutukluluğun ret edilmesini talep etti.

Savcı Mustafa Atakara, meselenin ciddiyetine dikkat çekip, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 8 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Musa Avcıoğlu, duruşma sonunda verdiği kararda, tahkikatın tamamlanmadığına, aranan emare ve şahıslar olduğuna bulgu yaptı ancak talep edilen sürenin uzun olduğuna karar verdi.
Avcıoğlu, tahkikatın salimen sürdürülebilmesi için 6 zanlının da 5 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.