1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİLAHLI SALDIRI ZANLILARINA 8 GÜN DAHA
SİLAHLI SALDIRI ZANLILARINA 8 GÜN DAHA

SİLAHLI SALDIRI ZANLILARINA 8 GÜN DAHA

Silahlı saldırı zanlılarına 8 gün daha!

A+A-

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu’nun 24 Aralık tarihinde silahlı saldırıya uğraması ile ilgili zanlı olarak gözaltına bulunan Kurbani Üçok ve Müslüm Gerçek tutukluluk sürelerinin dolması ile dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede açıklama yapan polis, zanlı Kurbani Üçok’un olay günü kullandığı GSM hattını olaydan sonra değiştirdiğinin tespit edildiğini ve daha önce kullandığı hatla ilgili de inceleme başlatıldığını aktararak, zanlılar hakkında 8 gün daha tutukluluk emri temin etti.

Abbas ELMAS

Doktor Remzi Gardiyanoğlu’nun kurşunlanması olayı ile ilgili zanlı olarak tutuklu bulunan zanlılar Kurbani Üçok ve Müslüm Gerçek ek tutukluluk istemi ile dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulgular aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis müfettişi Mehmet Bayraktar, zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturma kapsamında 4 Ocak Tarihinde 3 gün, 8 Ocak tarihinde ise 8 günlük tutukluluk emri temin edildiğini aktardı.

Yürütülen polis soruşturmasında birçok banka ve iş yerlerine ait kamera kaytlarına ulaşıldığını ve incelemelerin devam ettiğini belirten Bayraktar, zanlı Kurbani’nin olay gününden önce kullandığı GSM hattını olaydan sonra değiştirildiğinin tespit edildiğini kaydetti.

Zanlı Kurbani’nin daha önce kullandığı hatla ilgili de araştırma başlatıldığını, yapılacak araştırmada zanlıların kimlerle irtibat içinde olduğunun araştırılacağını belirten polis Müfettişi Bayraktar, yapılacak incelemelerin ardından zanlı sayısının da arta bileceğine dikkat çekti.

Zanlıların serbest kalması halinde polis soruşturmasına olumsuz etki edebileceğine işaret eden Bayraktar, yürütülen soruşturmanın selameti açısından her iki zanlının da 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve savunma avukatının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit ise huzurundaki polis şahadetini güvenilir bularak istenilen süreyi verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.