1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİLAHLI SOYGUN GİRİŞİMİNDE SON GELİŞMELER!
SİLAHLI SOYGUN GİRİŞİMİNDE SON GELİŞMELER!

SİLAHLI SOYGUN GİRİŞİMİNDE SON GELİŞMELER!

3 tutuklu! İşte detaylar;

A+A-

 

Koparatif Merkez Bankası’nın ardından Ziraat Bankası da soyulmaya çalışıldı. Önceki soygunun faillerinden biri polis çıkarken, bu soygunda da zanlıların astsubay olduğu savunuldu

Lefkoşa’da Merkez Bankası’ndan aldıkları paraları Ziraat Bankası’na götüren banka çalışanları, biber gazı saldırısına uğradı. Maskesiz ve silahlı iki erkek şahıs, yüzlerine biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdikleri banka çalışanlarının elindeki para dolu çantayı almaya kalkıştı. Banka çalışanlarının direnmesi üzerine parayı almadan kaçan iki soyguncu, kendilerini bekleyen üçüncü şahsın plakasız aracına binip uzaklaştı. Saldırıda gözleri biber gazından hasar gören banka çalışanı Hasan Dağkuş hastaneye kaldırıldı. Olay üzerine harekete geçen polis, kısa sürede soyguncuların kimliğini tespit etti. Kimliği tespit edilen ve astsubay olduğu savunulan iki zanlı Girne’de tutuklandı.

PUSU KURUP BEKLEDİLER

Son zamanlarda görülmemiş olaylar yaşanırken, Kuzey Kıbrıs dün ilginç bir soygun girişime tanık oldu. Lefkoşa’da Merkez Bankası’nın yanındaki otoparkta pusu kuran iki erkek şahıs, bankadan para almaya gelen Ziraat Bankası personeline saldırdı. Merkez Bankası’ndan çıkan Ziraat Bankası personeli Hasan Dağkuş’un elinde tuttuğu ve içinde 1 milyon 20 bin TL ile 10 bin Sterlin nakit para olan çantayı çalmaya çalışan soygunculardan bir tanesi, silah çekerek Dağkuş’a doğrulltu ve yüzüne biber gazı sıktı. Soyguncunun beraberinde olan bir diğer erkek şahıs ise, banka yetkilisi Cemile Yılmaz’a biber gazı sıkıp, yere yatırarak etkisiz hale getirmeye çalıştı.

PARA ÇANTASINI CANI PAHASINA KORUDU

Banka çalışanları ile soyguncular arasında boğuşma yaşanırken, Dağkuş para dolu çantayı bir fırsatını bulup bankanın aracına koyarak kapıyı kapattı. Banka çalışanı Cemile Yılmaz’ın imdat çığlıkları üzerine Merkez bankası çalışanları yardıma koştu. Soyguncular parayı almadan bekleyen üçüncü şahısın kullandığı plakasız araca binip kaçarken, biber gazından gözleri kötüleşen Dağkuş ve panik yaşayan Cemile Yılmaz’ın yardımına yine o esnada bankaya para almaya gelen başka banka personeli ile Merkez Bankası çalışanlarından geldi.

LEFKOŞA’DAN KAÇTI,GİRNE’YE GİTTİ

Bazı banka çalışanları ise araçla kaçan soygunları kovalayarak takip etmeye çalıştı. Soyguncuların licavert renkli plakasız araçla Lefkoşa’dan Gönyeli çemberi istikametine doğru kaçtıkları belirlenirken, soygun girişimi üzerine harekete geçen polis, olaydan 4 saat sonra aranan aracı astsubay olduğu savunulan iki zanlıyı Girne’de tutukladı.

SOYGUNCULARDAN BİRİ ASTSUBAY ÇIKTI

Lefkoşa’dan Girne’ye gitmeyi astsubay olduğu öne sürülen iki soyguncu, saat 17.00 sıralarında Girne’de yakalanırken polis diğer soyguncunun peşine düştü.


GÜVENLİK ONLARA AİT

Bu arada Merkez Bankası, soygun girişimiyle ilgili “oluşabilecek bilgi kirliliğinin” önüne geçmek amacıyla yazılı açıklama yaptı. KKTC’de faaliyet gösteren bankaların, günlük likidite ihtiyaçları çerçevesinde Merkez Bankası nezdindeki işlemlerini mutemetleri aracılığıyla gerçekleştirmekte oldukları kaydedilen açıklamada, “Bu işlemlerin bankamız yerleşkesi dışındaki güvenlik sorumluluğu, ilgili bankalara aittir” denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

BİZİM DIŞIMIZDA GELİŞTİ

“T.C. Ziraat Bankası personeline, Bankamız yerleşkesini terk etmesini müteakip, civardaki bir otoparkta gasp girişiminde bulunulmuştur. Tamamen bankamız dışında gerçekleşen söz konusu müessif olayla ilgili yasal sorumluluğumuz olmamasına rağmen, failler, bankamız personelinin de müdahalesi sonucu amaçlarına ulaşamadan olay yerinden kaçmak zorunda kalmıştır. Talihsiz olayda mağdur olan Ziraat Bankası personeline ve olaya müdahalede bulunan Bankamız personeline geçmiş olsun dileklerimizi sunarız”

 

 

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.