1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘SİLAHLI SOYGUN’ ŞÜPHELİLERİ MAHKEMEYE ÇIKARILDI
‘SİLAHLI SOYGUN’ ŞÜPHELİLERİ MAHKEMEYE ÇIKARILDI

‘SİLAHLI SOYGUN’ ŞÜPHELİLERİ MAHKEMEYE ÇIKARILDI

‘Silahlı soygun’ şüphelileri mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Polisin aldığı, Lefkoşa’da soygun planladığına ilişkin ihbar üzerine başlattığı soruşturmada, yabancı uyruklu üç kişi tutuklandı
 
Emine UYSAL

Lefkoşa’da güvenlik güçlerinin geçtiğimiz günlerde, Gönyeli’de ‘silahlı banka soygunu’ gerçekleştireceğine dair aldığı ihbar üzerine soruşturma başlatan polis, 3 kişiyi yakaladı. 3 kişiyi de arıyor.

“Ağır Bir Cürüm İşlemek İçin Gizli İttifak Kurmak” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar; Imran Ullah, Syed Tahir Shah ve Mohammad Shoaib, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu'nun huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı İlhan Damdelen, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Ömer Can’ı dinletti.

 “Gönyeli’de soygun gerçekleştirecekleri bilgisi alındı”

Mahkemede yeminli şahadet veren Can, 16 Mart’ta zanlılar Imran Ullah, Syed Tahir Shah, Mohammad Shoaib’ın aranan üç kişi ile birlikte, Gönyeli’de banka soygunu yapacaklarına ilişkin bilgi alındığını kaydetti.

Polis memuru Ömer Can, üç zanlının tutuklandığını söyleyerek, zanlıların ikametgahlarının arandığını belirtti.

Can, zanlı Mohammad Shoaib’ın ikametgahında kendisine ait olmayan iki pasaport bulunarak, emare alındığını söyledi. Pasaportların konu şahısların eline nasıl geçtiğinin araştırılacağını kaydetti.

Tahkikatın çok yönlü devam ettiğine işaret eden Can, zanlıların gizli ittifak kurdukları üç kişinin daha arandığını mahkemeye aktardı.

Can, zanlıların üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Avukat: Elinizde somut ne kanıt var?

Zanlıların Avukatı Burcu Sertbay, tutukluluk talebine itiraz etmedi ancak tahkikat memuruna ellerinde somut ne kanıt olduğunu ve ihbarın telefonla gelen bir ihbar olup, olmadığını sordu.

Polis memuru Ömer Can, “Bilgi telefondan değil, istihbarattan gelen bir bilgidir. Tahkikat yapıp, değerlendireceğiz. Zanlılar ve çevreleri çok yönlü soruşturuluyor” dedi.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasına ve polisin zanlıların adadaki yasal statülerine ilişkin detaylı bilgi verilmesine emir verdi.

Bankalara mesaj çekilmişti

Lefkoşa Polis Müdürlüğü, olası bir silahlı soygun girişimine karşın bankalara tedbirli olmaları için mesaj çekmişti.

Polis, bankalara, tüm müşterilere dikkat edilmesi ve polise bildirilmesi, gerekirse ‘alarm butonlarının’ kullanılması yönünde ihbarda bulunmuştu.

Polis, silahlı soygun hazırlığında olduğu iddia edilen şüphelilerin soygunu; Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nün uzağında olması nedeniyle özellikle Gönyeli bölgesinde planladıkları bilgisini de almıştı.

Üniversite öğrencisi olan ve kimlik bilgileri tespit edilen iki Pakistan uyruklu kişi aranan şahıs ilan edilmişti.

Pakistan uyruklu kişilerin, internet üzerinden yazışmaları da teşkilatın merceği altına alınmıştı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.