1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞİMDİ DE SAHTE POLİS!
ŞİMDİ DE SAHTE POLİS!

ŞİMDİ DE SAHTE POLİS!

Polisin denetiminde ve sorumluluk alanında yaşanan ölümler toplumda infial yaratırken, Lefkoşa’da yaşanan sahte polis olayı da polis örgütüne karşı halkın duyduğu güven duygusunda erozyona neden oldu

A+A-

Özlem ÇİMENDAL

Geçtiğimiz günlerde Kazakistan uyruklu 22 yaşındaki zanlı Imran Osmanov’un tutuklu bulunduğu Mağusa Polis Müdürlüğü hücrelerinde hayatını kaybetmesi ve henüz hafızalardan silinmeyen Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar cinayetiyle ilgili tutuklu bulunan Bayraktar’ın kayınpederi Mehmet Vechi’nin, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nün 3’üncü katından kendisini merdiven boşluğuna bırakarak intihar etmesi polis örgütündeki güvenlik zafiyeti ve disiplinsizliğin sorgulanmasına tekrar neden olurken, Lefkoşa’da yaşanan “sahte polis” olayı da şaşkınlık yarattı.  Lefkoşa’da faaliyet gösteren Hangover Cafe Bar’da gerçekleşen olayda vatandaşlara bar işletmesi tarafından polis olarak tanıtılan kişinin polis olmadığı ortaya çıktı.

Voyvoda güvenlikler

Eğlence mekanına girmek istedikleri esnada kapıda kendilerini sözde güvenlik diye tanıtan kişilerin engeliyle karşılaştıklarını söyleyen vatandaşlar, içeri girmelerinin nedenini sorduklarında hoş olmayan bir üslupla karşı karşıya kaldıklarını, hatta güvenlik görevlilerinin kendilerini itip kalktıklarını savundu.

“Polis zaten içeride”

Tavırlarının hoş olmadığını, üsluplarına dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden vatandaşlara, mantıklı bir gerekçe sunmak yerine kabadayıvari tavırlarla şık olmayan şekilde cevap veren güvenlik görevlilerinin lakayıt tavırları karşısında kendilerinin de çileden çıkıp sinirlerine hakim olmadıklarını ve karşılık vermek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, güvenlik görevlilerinin içeride polis olduğunu söyleyerek olayı uzatmamalarını istediklerini söylediler.

Polisin tavırlarına inanamadılar

İçeride polisin olduğunu duyan vatandaşlar, şikayette bulunacaklarını ve polisin gelerek şık olmayan bu olaya müdahale etmesi gerektiğini söylediklerini, kendilerine polis diye tanıtılan şahsın da hoş ve şık olmayan bir üslupla konuşması karşısında şok olduklarını söylediler. Olay karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen  ve polis diye çağrılan şahsın tavrına da inanamayan vatandaşlar, kapının önündeki RHA  aracın olmasının polisin gerçek polis olabileceği düşüncesine kapılmalarına neden olduğunu ifade ettiler.

Adli Şube’nin gelişiyle polis olmadığı ortaya çıktı

Durumdan oldukça rahatsız olan  vatandaşlar bu defa Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nü arayarak gerçekleşen olayı aktararak polisin olaya müdahale etmelerini istediler. Lefkoşa Adli Şube Ekipleri’nin olay yerine gelmesi sonucunda vatandaşlara tanıtılan şahsın polis olmadığı gerçeği ortaya çıkarken, Lefkoşa’daki eğlence mekanlarındaki güvenlik zafiyeti ve başıboşluk da akıllarda soru işareti yarattı.

Bu cesareti nereden buluyorlar?

Karşılaştıkları tavır ve üslup karşısında kendilerinin de sinirlerine hakim olamadıklarını anlatan vatandaşlar, “Bir işletmenin kapıda müşterilerine nasıl davranması gerektiğini bilmemekle birlikte, üslup kirliliği ve voyvodalık yapmayı da marifet sayması oldukça üzücü. Hele de birini çıkarıp insanlara polis diye tanıtma cesaretini bulabilmesi de oldukça düşündürücüdür. Polis örgütünün imajı ve polise duyulan güven noktasında güven erozyonu yaratan bu davranışların önüne geçilmeli” diyerek, olay ve işletme hakkında şikayette bulunduklarını ifade ettiler.

Yenibakış

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.