1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. ŞİMDİ DE SIRA ONDA
ŞİMDİ DE SIRA ONDA

ŞİMDİ DE SIRA ONDA

Akıllı telefon, akıllı televizyon ve akıllı saat derken şimdi de sıra onda: Akıllı yüzük!

A+A-

Gün geçtikçe cihazlarımız daha da akıllanıyor; hatta günlük hayatta kullandığımız takılar bile. Son olarak karşımıza çıkan akıllı yüzükler özellikle telefonuna sık sık bildirim gelmesi nedeniyle bakan kullanıcılara yönelik geliştirilen ve hayatı kolaylaştıran bir teknoloji.

NASIL ÇALIŞIYOR

Öncelikle akıllı yüzüğü kullanabilmeniz için Smarty Ring uygulamasını iOS veya Android tabanlı telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Ardından Bluetooth 4.0 teknolojisi sayesinde telefonla iletişime geçen yüzük, telefonunuza gelen herhangi bir bildirimi size haber veriyor. Örneğin Facebook'ta paylaştığınız bir fotoğrafa gelen yorum söz konusu olduğunda yüzüğünüzün ekranından bunu görebiliyorsunuz. Bunun dışında telefonunuza gelen aramalar söz konusu olduğunda veya mesaj aldığınızda da yine yüzüğünüz sizi uyarmayı ihmal etmiyor.

Yapılan araştırmalara göre kullanıcılar günde 150 kez sadece telefonlarında herhangi bir bildirimin olup olmaması nedeniyle ekrana bakıyorlar. Bu rakam da akıllı yüzüğün geliştirilmesinde bir hayli önemli rol oynamış.

Kablosuz şarj olabilmesi nedeniyle kullanım kolaylığı da sağlayan yüzüğü şarj etmek için parmağınızdan çıkarmak durumunda da değilsiniz. Kol saati gibi dijital saat olarak da kullanılabilen akıllı yüzük şimdilik prototip bir ürün.

Nisan 2014'te teslim edilecek hem iOS hem de Android uyumlu olan Smarty Ring, üretime geçmek 40.000 dolara ihtiyaç duyuyor. Şu an için 10.000 dolar toplanmış durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.