1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞİMDİ KİM SUÇLU?
ŞİMDİ KİM SUÇLU?

ŞİMDİ KİM SUÇLU?

Gardiyan yumruğu hak etmiş!

A+A-

Lefkoşa Merkezi Cezaev’nde önceki gün Serdar Altınkaynak gardiyanın mahkum yakını tarafından Merkezi Cezaevi’nde darp edilmesi olayı yeni bir boyut kazandı.  Olayın başkahramanı Özel Ünerdi, gazetemize açıklamalarda bulunarak yaşanan tatsız olayda esas suçlunun görev ve yetkilerini bilmeden hareket eden kamu görevlisinin olduğunu söyledi.

Avukat Hasan Özyiğit aracılığı ile bir de basın bildirisi yayınlayan Özel Ünerdi, sendika başkanlarını, göreve davet ederek, yaşanan tatsız olayın kamera kayıtlarından titizlikle incelenerek gerçek suçlunun kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Özel Ünerdi’nin avukat Hasan Özyiğit aracılığı ile yayınladığı basın bildirisi şöyle:

Dün (05/02/2014) cezaevinde gerçekleşen ve bugün basına "GARDİYANIN DARP EDİLMESİ" başlıkları ile yansıyan haber ile ilgili olarak, aşağıdaki açıklamayı gerçeklerin bilinmesi açısından tüm kamuoyunun bilgisine getirmeyi görev bildik;

Müvekkilim Özel Ünerdi, dün sabah 10.40 sularında mahkum olarak yatan bir arkadaşını ziyaret amaçlı gittiği Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde gardiyan olarak çalışmakta olan Serdar Altınkaynak'ın kendisine "şu anda açık görüş var biraz bekle" demesi üzerine, takriben 45 dakika bekledikten sonra 11.28 sularında tekrar gidip aynı gardiyana sormasına müteakip, Gardiyan Serdar Altınkaynak kendisine cevap olarak "ziyaretçi saati bitti" demiştir. Gardiyan Serdar Altınkaynak'a "bu kadar dakika bekledim en azından 5 dakika bir seslenip gideyim" demesi üzerine "anlamaz mın be ama ziyaretçi saati bitti dedim sana" diye bir yanıt almıştır.

Müvekkilim bu yanıtın üzerine elleri ile alkış tutarak "bravo, bir devlet dairesi olarak cezaevinin bu kadar dakik çalışmasına çok sevindim, sizi tebrik ederim" demesi üzerine, Gardiyan Serdar Altınkaynak birden aşırı sinirli bir şekilde "ben şimdi gösteririm sana dakik olmayı" diye çıkışıp, görev yerini de terk ederek, sivil ziyaretçi tarafına fırlamış ve müvekkilim Özel Ünerdi'yi darp etmek için üzerine saldırmıştır. Müvekkilimin üzerine darp etmek amaçlı saldırması anında ismi geçen gardiyan ve müvekkilim beraber yere düşmüşlerdir ve anında diğer gardiyanların müdahalesi ile bu arbade son bulmuştur. Bu olay Cezaevindeki kameralar tarafından baştan sona kayıt altına alınmıştır. Ardından polise gidip aleyhine dava okunan müvekkilim de aynı şekilde gardiyan tarafından darp edildiği cihetle gardiyandan şikayetçi olmuştur. Kamera kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılması halinde, yaşanan bu tatsız olayda, esas mağdurun kim olduğu net şekilde görülecektir.

Unutulmamalıdır ki hiçbir vatandaş durup dururken ne bir gardiyanla ve ne de bir başka kamu görevlisi ile tartışmak istemez. Serdar Altınkaynak isimli gardiyanın neden görev yerinde değil de sivil ziyaretçilerin bulunduğu tarafta olduğunun özellikle sorgulanmasını ve KTAMS Başkanı Sn. Ahmet Kaptan ve Kamu-Sen Başkanı Sn. Mehmet Özkardaş'ın bu konuyu da özellikle irdelemeleri gerekmektedir. Bu atılan yumruğun kendisine değil de Kuzey Kıbrıs'a atıldığı demagojisini yapan Serdar Altınkaynak müvekkilime uyguladığı şiddet ve darp suçunu örtbas etmek gayretkeşliği sergilemekte ve mevcut olmayan bir fiili varmış gibi kamuoyuna lanse etmeye çalışmaktadır. Asıl darp edilip horlanan ve aşağılanan kişinin müvekkilim Özel Ünerdi olduğunu kamuoyunun ve tüm ilgililerin bilgisine getirmeyi de bir avukat olarak vazife bilirim.

 

            

Lefkoşa: 06/02/2014                                                                                Av. Hasan Özyiğit

                                                                                                         Özel Ünerdi Tarafından Avukat

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.