1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ŞİMDİDEN SAĞLAMLAŞTIRIYORLAR”
“ŞİMDİDEN SAĞLAMLAŞTIRIYORLAR”

“ŞİMDİDEN SAĞLAMLAŞTIRIYORLAR”

KKTC’nin “siyasi açıdan yükseltilmesi” yorumuyla

A+A-

ÖZERSAY VE NAMİ’NİN YURT DIŞI TEMASLARI GÜNEY’DE GÜNDEM

DAHA ŞİMDİDEN KIBRIS TÜRK OLUŞTURUCU DEVLETİNİ SAĞLAMLAŞTIRIYORLAR”

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ve Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin yurtdışı gezileri ve yaptıkları üst düzey temaslar Güney Kıbrıs’ta, KKTC’nin “siyasi açıdan yükseltilmesi” yorumuyla gündem oluşturdu.

Fileleftheros, "Oluşturucu Devleti Kuruyorlar... Nami-Özersay İkilisi Sahte Devleti Yükseltmek İçin Uluslararasında Dolanıyor... Kapılar Birbiri Ardına Açılıyor” başlıklı manşet haberinde Türk tarafının, KKTC’yi siyasi açıdan yükseltmek ve daha şimdiden Kıbrıs Türk Oluşturucu Devleti’ni sağlamlaştırmak için uluslararası seferberlik başlattığını yazdı.

Gazete Kıbrıslı Türk Müzakereci Özersay ve Dışişleri Bakanı Nami’nin Türkiye’nin yardımlarıyla, müzakerecilerin Atina ve Ankara’ya gerçekleştirdiği çapraz ziyaret ve temasların ardından KKTC yetkilileriyle görüşen yabancı ülkelerle temaslarda bulunduğuna vurgu yaptı.

Gazete devamla Nami’nin ABD’den döner dönmez önümüzdeki pazar günü Berlin’e hareket edeceğini, ABD’de bulunan Özersay’ın da temaslarını sürdürdüğünü detaylarıyla okurlarına aktarırken, bunun paralelinde KKTC’nin uluslararası örgütlerde yükseltilmesi yönünde çaba harcandığını da belirtti, özetle şunları yazdı:

BM MERKEZİNDE KIBRIS SORUNUYLA İLGİLİ SONDAJLAR BAŞLADI

“Bu arada New York’taki BM merkezinde Kıbrıs sorunuyla ilgili sondajlar başladı. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve eski Özel Danışmanı Aleksander Downer’ın dün akşam geç saatlerde görüşmesi bekleniyordu. Görüşmenin, Ban’ın, Moskova ve Kiev’e gitmek üzere New York’tan ayrılmasının hemen öncesinde ayarlandı.

BM yetkilileri Ban-Downer görüşmesini nezaket nitelikli gösteriyor. Downer, New York’taki, çalışma arkadaşlarına veda edecek, Türkiye ve Yunanistanınkiler de dâhil olmak üzere daimi temsilcilerle temas edecek. Bilindiği gibi Genel Sekreter’in Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim da BM merkezinde bulunuyor.”

HRİSTOFYAS: “ÇAPRAZ MÜZAKERELER DÖRTLÜ KONFERANSA SÜRÜKLEYECEK”

Gazete Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın, Yunanistan’da yayın yapan “Efimerida ton Sintakton”a (Editörler Gazetesi) verdiği mülakatta Kıbrıs sorunundaki çapraz prosedüre karşı olduğunu söylediğini yazdı.

Haberi, “Çapraz Müzakereler Dörtlü Konferansa Sürükleyecek... Dimitris Hristofyas Prosedüre İtiraz Belirtiyor” başlığıyla yansıtan gazete, Hristofyas’ın Kıbrıs sorunuyla ilgili çapraz müzakerelerin, “tehlikeli ve kabul edilemez” diye nitelediği dörtlü konferansa sürükleyeceği görüşünü ortaya koyduğunu yazdı.

Habere göre Hristofyas, Kıbrıs sorunundaki kendi icraatlarını anlatırken “Benim dönemimde gerek Yunanistan gerekse Kıbrıs yabancılara baskı yapma olanağı vermedi, aksine her ne baskı yapıldıysa bu Türkiye ve Eroğlu’na yapıldı” ifadesini kullandı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.