1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞİMDİLİK AVUKATLIĞA DEVAM EDECEK!
ŞİMDİLİK AVUKATLIĞA DEVAM EDECEK!

ŞİMDİLİK AVUKATLIĞA DEVAM EDECEK!

Dava sonuçlanana kadar mesleğe devam edecek

A+A-

Barolar Birliği Disiplin Kurulu tarafından 6 ay görevinden men edilen avukat Feza Güzeloğlu, Yüksek İdare Mahkemesi’ne yaptığı başvurudan olumlu sonuç aldı

Emine UYSAL

Lefke’de “Ezanın hoparlörle okutulmaması” için açtığı davayla gündem olan avukat Feza Güzeloğlu’nun, meslektaşları hakkında “kötü”, “yakışıksız”, “küçük düşürücü” ve “aşağılayıcı” beyanlarda bulunmaktan Kıbrıs Türk Barolar Birliği Disiplin Kurulu’nda yargılanıp, 6 ay avukatlık mesleğini icra etmekten men edilmesiyle ilgili karar, Yüksek İdare Mahkemesi tarafından, asıl dava sonuçlanıncaya kadar askıya alındı.

Feza Güzeloğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bir avukatın uyuşturucudan kurtarılması için bir etkinlikte paraların harcandığını, yine bir meslektaşının da toplanan aidatları otel ve restoranlarda harcadığına ilişkin paylaşımlarda bulunmaktan, Barolar Birliği Disiplin Kurulu’nda yargılanmıştı.

Avukat Feza Güzeloğlu, Avukatlar Yasası ve Avukatlar İcrai Etiket Tüzüğü’ne aykırı olarak, meslektaşları hakkında kötü, yakışıksız, küçük düşürücü ve aşağılayıcı beyanlarda bulunmaktan Kıbrıs Türk Barolar Birliği Disiplin Kurulu’nda yargılanmış ve 6 ay avukatlık mesleğini icra etmekten men edilmişti.

Karara itiraz eden avukat Güzeloğlu, Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Güzeloğlu’nun bu başvurusu dün Yüksek İdare Mahkemesi’nde Yargıç Tanju Öncül’ün huzurunda görüşüldü ve davada, Kıbrıs Türk Barolar Birliği Disiplin Kurulu adına avukat Ergin Ulunay ve avukat Feza Güzeloğlu hazır bulundu.

Yargıç Tanju Öncül, Feza Güzeloğlu aleyhine 6 ay meslekten men edilmesi kararını, asıl dava sonuçlanıncaya değin askıya alınmasına karar verdi.

Güzeloğlu, dava sonuçlanıncaya kadar, avukatlık yapabilecek ve davayı kaybetmesi durumunda 6 ay meslekten men edilecek.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.