1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞİMDİLİK SERBEST KALDILAR
ŞİMDİLİK SERBEST KALDILAR

ŞİMDİLİK SERBEST KALDILAR

Cem Derviş Doğu ile Gürel Erecer hakkında Esin Namlı’ya ait kaynak makinesi, su dalgıcı ve aküyü sirkat ettikleri gerekçesiyle başlatılan polis soruşturması tamamlandı.

A+A-

Lefkoşa’da Cem Derviş Doğu ile Gürel Erecer hakkında Esin Namlı’ya ait kaynak makinesi, su dalgıcı ve aküyü sirkat ettikleri gerekçesiyle başlatılan polis soruşturması tamamlandı. Teminat duruşması için dün yeniden yargı huzuruna çıkarılan zanlıların tutuksuz yargılanmalarına emir verildi.

Abbas ELMAS

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Emin Doğan, zanlı Cem Derviş Doğu ile Gürel Erecer’in21 Ağustos’ta Lefkoşa'da meydana gelen hırsızlık suçundan methaldar olduklarını söyledi.

Doğan, zanlıların Lefkoşa Güven sokakta Ersin Namlı’ya ait evin bahçesinden bir su dalgıcı, bir kaynak makinesi ve markası meçhul bir adet araç aküsünü çaldıklarını belirtti.Zanlılar hakkında alınan 1 günlük tutukluluk zarfında bir zanlıların evinde arama gerçekleştirdiklerini dile getiren Doğan, olayda çalınan emarelerinin bazılarına ulaşılarak emare olarak alındığını kaydetti.

Zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini ve çaldıkları bazı emareleri Haspolat’ta faaliyet gösteren bir işyerine sattıklarının tespit edildiğine de dikkat çeken polis memuru Doğan, söz konusu işyerinde gerçekleştirilen soruşturmada daha önceki günlerde de zanlıların çeşitli aletleri işyerine sattıklarının tespit ettiklerini aktardı.

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığına dikkat çeken Doğan, zanlıların davalarında hazır bulunabilmeleri için mahkemeni uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit ise her iki zanlının da yurt dışına çıkışlarının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek İspat-I Vücut yapması ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 30 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartıyla tutuksuz yargılanmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.