1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SIMSICAK EKO GÜN… BURAM BURAM KIBRIS…
SIMSICAK EKO GÜN… BURAM BURAM KIBRIS…

SIMSICAK EKO GÜN… BURAM BURAM KIBRIS…

Sımsıcak Eko Gün… Buram buram Kıbrıs…

A+A-

 

Lefke bölgesindeki Bağlıköy'de düzenlenen Bağlıköy 3. Eko Günü etkinliği renkli görüntülere sahne oldu...

Lefke bölgesindeki Bağlıköy'de düzenlenen Bağlıköy 3. Eko Günü dün sıcak havada gerçekleşti. Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüeri Derneği tarafından organize edilen etkinliğin açılışı köy meydanında yapıldı. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı ve Meclis Başkanı Sibel Siber, bazı bakanlar, milletvekilleri , Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Bağlıköy Muhtarı Coşkun Ersev ve birçok misafirin katıldığı Eko Gün'de, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler yer aldı ve yerel ürün satışı yapıldı.Bağlıköy 3. Eko Günü Argonya-Doğancı – Kavşağı’nda doğa bisiklet turu ile başlarken, keman ve kaval dinletisi ile devam etti.

Etkinlik başarısı anlatıldı
Bağlıköy 3. Eko Gün açılış konuşmasını ise Bağlıköy Muhtarı Coşkun Ersev yaparken, Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Perihan Aziz de, Bağlıköy’ü eko köy yapma hedefine bağlı olarak gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur ise Bağlıköy Eko Günü'nün üçüncü yılda kendini geliştirerek devam ettirilen bir etkinlik olduğunu söyledi. Eko gününün temelinde köy yaşamını özendirmek yanında bir ekonomi yaratma olduğunu belirten Bağkur, şehirdeki yığılmayı engellemek gibi amaçları olduğunu söyledi. Bağlıköylülerin bunu üç yıldır başardığını belirten Doğan Bağkur, güzel bir etkinlik sunarak Lefkoşa ve Mağusa'dan insanların gelmesini sağlayacak potansiyel yaratıldığını ifade etti. Bağkur, köyün hem doğal hem de tabiatı bozulmamış, inşaat furyasını olumsuz etkilemek yanında Trodos Dağları'nın  eteklerinde, Güzelyurt körfezinin tepesinde bu işi çok daha büyük kapasiteye çıkarılacağından şüphe duymadığını ifade etti.

Trafik sorunu yaşandı
Etkinliğe yoğun bir ilgi gösterilirken, bazı sıkıntılarda yalanıldı. Bir kısım vatandaşlar stantların sıkışık ve kopuk bir şekilde kurulmasından şikayet ederken, bazı stant sahipleri de bu durumu eleştirdi. Kimi stant sahibi satışlardan oldukça memnun olurken, meydana uzak yerde kurulan stant sahipleri ise satışların beklenen ölçüde olmadığından yakındı. Bu arada etkinliğe gelen vatandaşlar faaliyetlerden oldukça memnun olurken, köyün yapısından dolayı trafik sorunu yaşanmasından şikayetçi oldu. Köyün dar sokakları nedeniyle ve yol kenarlarına park eden araçların gidiş gelişleri engellenmesi uzun süreli trafiğe neden oldu.

Vatandaşlar ne dedi?   Vatandaşlar ne dedi?

Coşkun Ersev:
"Köyün yerleşim alanı açısından bir sıkışıklık olabilir bu nedenle stantların bazıları ayrı yerlerde oldu. Ama her şey çok güzel gidiyor. Bağlıköy halkı insanları seven bir toplumdur. Dünyanın neresine giderseniz gidin onların bu köyün insanları gibi bulamazsınız"

Yüksel Adal:
"Biz Avustralya'dan geliyoruz. Yılda bir kez yapılan bir etkinlik olduğu için gelmek istedik. Kıbrıs kültürünü yiyeceğinden eğlencesine kadar yansıtan bir etkinlik oldu. Çok beğendik, her şey çok güzel. Ancak stantlar çok sıkışık daha geniş bir alana yayılırsa daha güzel olacak"

Günay Solyalı:
"Yılda bir kez yapılsa da çok güzel bir etkinlik oluyor. İnsanlar oldukça memnun. İnsanların ilgisinden oldukça memnunuz. Satışlarımız öğlene kadar düşük geçti akşamüstüne doğru artmasını bekliyoruz. "

Gülten Kerimoğlu:
"İlgiden çok memnunuz. Eko gün çok kalabalık geçiyor. Satışlarımızın akşama kadar artacağını düşünüyorum. Bu etkinliğin yılda bir kez değil daha fazla yapılmasını istiyoruz. Çünkü satışlardan herkesin yararlanmasını ve derneğimize kazanç sağlamayı istiyoruz"

Filiz Bulgaç:
“İnsanların ilgi gösterdiği görülüyor. Bu tip etkinlikler daha fazla yapılmalı. İnsanların ilgisinden dolayı satışlarım da oldukça iyi. Öğlen olmadan ürünlerimi bitirdim sayılır"

Atiye Paşa:
"Etkinliğimize vatandaşlar güzel ilgi gösterdi. Ancak ön bölümde bulunan standlar daha çok satış yapıyor. Bizler arkada kaldığımız için çok satış yapamadık. Standların aynı yerde ve geniş alanda yapılması daha iyi olacak. Çünkü yaptığımız masrafın yarısını bile çıkartamıyoruz"

Yaşar Üncü:
"Etkinlik çok güzel gidiyor. Sadece çevre temizliği ve standların kopuk kopuk olması eksiklik gibi görünüyor. Etkinlik daha geniş bir alana yapılsa daha iyi olurdu"

YD

 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.