1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SINAY, SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
SINAY, SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

SINAY, SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Sınay, sessizliğini koruyor

A+A-

CTP-BG’den istifa ettiği iddia edilen Girne Milletvekili Abbas Sınay, istifasını ne doğruladı, ne yalanladı.

İktidarın büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’den (CTP-BG) istifa ettiği belirtilen Girne Milletvekili Abbas Sınay, konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.
Sınay, “gerekli gördüğüm zaman açıklama yapacağım” dedi. Daha önce gazetemize yaptığı açıklamada, pazartesine kadar düşünmek istediğini, gerekli açıklamayı ondan sonra yapacağını söylemişti.
Geçtiğimiz gün gündeme bomba gibi düşen istifa söylentisinin ardından CTP-BG üst düzey yönetiminin, Sınay’ı aldığı iddia edilen karardan vazgeçirmek için çalışıyor.
Konuyla ilgili CTP-BG’den herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, parti genel sekreteri Kutlay Erk’in de hiçbir basın yayın kuruluşuna konuşmak istemediği bilgisi geldi.
Sınay’ın istifa haberi gündemdeki önemini korurken bir  söylenti de CTP-BG Girne Milletvekili Salih İzbul hakkında ortaya atıldı. İzbul’un istifa ettiği söylentileri üzerine CTP-BG basın bürosudan “İzbul’un istifa ettiği doğru değil” açıklaması yapıldı.

“Bir yıldan beridir sıkıntılı”
Ulaşılan bir CTP-BG parti meclisi üyesi, Abbas Sınay’ın bir yılı aşkın bir süredir parti politikası nedeniyle sıkıntılı olduğu, bu nedenle partinin meclis grup toplantılarına dahi katılmadığını iddia etti.
İsminin saklı tutulmasını isteyen kaynak, “Sınay problemini (Başbakan ve CTP-BG Genel Başkanı) Özkan (Yorgancıoğlu) ile uyumsuzluk, parti içindeki ve Girne örgütündeki çekişmelerle açıklıyordu. Bir yıllık sıkıntıları dikkate alınmadı ve en son bu şekilde seslendirdi” dedi.

Bakanlık verilecekti, verilmedi
Yine aynı kaynak, bakanlıklar dağıtılırken Sınay’a sağlık bakanlığı konusunda yeşil ışık yakıldığını ve parti başkanı Yorgancıoğlu’nun bunu birkaç kez değişik ortamlarda dillendirdiğini ancak bakanlığın başkasına verilmesinin, Sınay’ın moralinin bozulmasına neden olduğunu öne sürdü.

Ahmet Gülle açıklama yaptı
Öte yandan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, CTP-BG Milletvekili Abbas Sınay’ı istifadan vazgeçirmek için kendisinin Sınay’la yaptığı iddia edilen diyalogların gerçekle ilgisi olmadığını belirtti.
Gülle, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık alanında reform çalışmalarını, ülkenin uzun yıllardan beri içinde bulunduğu özel konum ve sorunlarından kaynaklanan sıkıntıları aşarak gerçekleştirmek için; Sağlık Çalıştayı’nın kararları doğrultusunda sürdürdüklerini kaydederek, “Bunlar için çalışırken adalet, hakkaniyet, verimlilik ve üretkenlik temel değerleri çerçevesinde açıklık, katılımcılık temellerinde yolumuza devam ediyoruz” dedi.
Bunlar gerçekleşirken basında yer alan bir yazının, bakanlığı, dürüstçe yeniden yapılanma yönünde çalışan ve özveriyle hizmet veren sağlık camiasını son derece rencide ettiğini ifade eden Bakan Gülle, şöyle devam etti:
“Kamuoyunun bilgisine getirmek isterim ki; CTP-BG Girne Milletvekili Sayın Dr. Abbas Sınay ile kökleri çok eskiye dayanan bir dostluk, meslektaşlık ve sağlığı iyileştirme hedefi çerçevesinde saygı ve sevgiye dayalı bir arkadaşlığımız vardır ve bu dostluk son derece sağlıklı bir şekilde devam etmektedir.”
Sınay’ın, etik değerlere sahip çıkan, özveriyle hizmet veren ve insan sevgisiyle dolu bir meslektaşı olduğunu dile getiren Gülle, iddia edilen devlet hastanesinin dıştan temin ettiği ortopedik protezlerin yalnız bir yere yaptırıldığı konusuyla Abbas Sınay veya çalıştığı hastanenin hiçbir bağlantısı olmadığını ifade etti.
Gülle, “böyle bir konunun senaryolaştırılıp gündeme getirilmesini basın etiğine tamamen aykırı bulduğumu belirtmek isterim” dedi ve gerçekleştiği söylenen diyalogların da gerçekle hiçbir bağlantısı olmadığını belirtti.

KIBRIS

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.