1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SINIR KAPILARINDA BAYRAM ÇİLESİ...
SINIR KAPILARINDA BAYRAM ÇİLESİ...

SINIR KAPILARINDA BAYRAM ÇİLESİ...

SINIR KAPILARINDA BAYRAM ÇİLESİ...

A+A-

Kurban Bayramı’nı fırsat bile Kıbrıslı Türkler bu bayramda da Güney Kıbrıs’a akın etti.

Kurban Bayramı’nı fırsat bile Kıbrıslı Türkler bu bayramda da Güney Kıbrıs’a akın etti. Sınır kapılarında ise her tatil döneminde görmeye alışık olduğumuz benzer sınır görüntüleri oluştu. Sınır kapılarında uzayan kuyruklara görevlilerin yeterli olmadığı ve özellikle öğle saatlerinde ciddi sıkışıklıkların yaşandığı gözlemlendi.

LOKMACI YİNE TIKANDI

Ülkenin en önemli sınır kapılarından birisi olan Lokmacı Sınır Kapısı’nda ülkeye giriş ve çıkışlarda yine kuyrukların oluştuğu gözlemlendi. Kıbrıs Türk çarşısı ile Kıbrıs Rum çarşısını birleştiren ve özellikle yaya geçişlerinde en çok kullanılan Lokmacı’da bu bayramda da geçtiğimiz bayramlarda oluşan yoğunluğun yaşandığı dikkat çekti. Özellikle Güney Kıbrıs’tan kuzeye geçenlerin dakikalarca sınır kapılarında beklediği gözlemlenirken, zaman zaman yetkililerin sayısına bağlı olarak geçişlerin gecikmeli olarak yapıldığı gözlemlendi.

KERMİA’DA ARAÇ KUYRUKLARI

Kıbrıs’ın güneyine araçları ile gitmek isteyen vatandaşların en yoğun şekilde kullandığı sınır kapılarının başında olan Metehan Sınır Kapısı bu bayramda da uzun araç kuyruklarına sahne oldu. Geçişlerin daha çok Güney Kıbrıs kaynaklı gecikmeler nedeni ile yavaşladığı göze çarparken, Rum sınır kapısı görevlilerinin işleri yavaşlattığı ve yoğunluğa müdahale etmek için ciddi çalışma yapamadığı gözlemlendi.

YENİ KAPILAR ŞART

Sınır kapılarında bekleyen vatandaşlar yeni sınır kapılarının şart olduğunu, bunun hem geçişleri rahatlatacağını hem de yeni geçiş noktaları ile vatandaşlarının kuzeyden güneye veya güneyden kuzeye geçiş yaparken güzergâhlarının da kısalacağını ifade etti. Özellikle tatil günleri için devlet ve hükümet yetkililerin sınır kapılarına daha özenli davranması gerektiği de ifade edilirken, her zaman ayni sorunların yaşandığını, özel günlerde bu gibi sorunlara çare bulunması gerektiğinin zaruri olduğu vurgulandı.

Detay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.