1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SINIRDA İZDİHAM
SINIRDA İZDİHAM

SINIRDA İZDİHAM

Rum polisi de şaşırdı;

A+A-

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle dünkü 19 Mayıs törenleri iptal edilirken, resmi tatil uygulamasından faydalanan kamu görevlilerinin önemli bir kısmı güneye akın etti.

Başta Lefkoşa’nın Metehan sınır kapısı olmak üzere tüm sınır kapılarında izdiham yaşandı. Polis Mmuhaceretin personel  takviyesi yapmasına karşın, güneye geçebilmek için uzun  süre beklemek zorunda kalan vatandaşlar bu duruma tepki gösterdiler.

Muhabirinin “alış-verişe mi, gezmeye mi?” sorusuna vatandaşların büyük bir kısmı “dolaşmaya” yanıtını verdi. Bazı vatandaşlar, alış-veriş merkezlerinde vakit geçireceğini söylerken, bazıları Larnaka ve Limasol gibi sahil bölgelerinde güzel bir gün geçirmek  istediklerini belirtti.

Tabii bazı vatandaşlar da alış-veriş yapacağını söyledi.

Rum polisi de şaşırdı

Metehan Rum sınır kapısında görev yapan polisler, dün sabahtan itibaren beklenmedik bir yoğunluk yaşayınca, ne olduğunu anlayamadı.

Uzun araç kuyruğunu gören polisler, daha seri işlem yapmaya çalıştığı halde sıkıntıyı önleyemedi.

Rum muhaceret görevlisi, beklenmedik bir trafikle karşılaşınca şaşırdıklarını söyledi. Görevli “işlemleri çabuklaştırmaya çalışsak da zaman alıyor ve bu durumda hem biz yoruluyoruz, hem de sırada bekleyenler geriliyor”dedi.

Lokmacı’dan, Ledra’ya

Her zaman güneydeki Ledra yolundan, kuzeydeki Lokmacı’ya akan trafik dün tersine döndü. Havanın güneşli olması nedeniyle bazı vatandaşlar da yürüyerek Ledra’ya geçti. Burada çok sayıda cafe’de vakit geçiren Kıbrıslı Türklerin, daha çok McDonalds ve dondurmaya ilgi gözterdikleri gözlemlendi.

Rum mağaza sahipleri de Türklerin yoğun ilgisi karşısında bereketli bir gün yaşadı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.