1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SINIR'DA OLAY!
SINIR'DA OLAY!

SINIR'DA OLAY!

Sınır kapısı kapatıldı

A+A-

Rum motosikletliler 1996'daki sınır olaylarında ölen 2 Rum için sınır kapılarında protesto yapıyor. Metehan kapısı önlem olarak bir süre kapatıldı.
 

RUM MOTOSİKLETLİLER LEFKOŞA’DAKİ SINIR KAPILARINDA GÖSTERİ YAPTI

Rum motosikletliler, 1996 yılındaki sınır olaylarında ölen 2 Rum için bugün Lefkoşa’daki sınır kapılarında gösteri yaptı.

Metehan, Ledra Palace ve Lokmacı kapılarında gerçekleştirilen gösterilerde, yaklaşık 40 motosikletli, Güney Kıbrıs ve Yunanistan bayrakları taşıdığı motosikletleriyle sınır kapılarına geldi, pankart açtı ve sloganlar atıp marşlar okudu.

Eylemler sırasında kapılarda geçişler yaklaşık birer saat Birleşmiş Milletler yetkilileri tarafından güvenlik amacıyla durduruldu.

Rum motosikletlilerin gösterileri sırasında sınır kapılarında KKTC Polisi, Rum Polisi ve BM yetkilileri geniş güvenlik önlemleri aldı. Gösteriler olaysız tamamlandı.

Rum motosikletlilerin dün Baf’tan başlayarak sınır boyunca Lefkoşa’ya kadar yaptıkları gösteriler yarın Derinya’da sona erecek.

Rum motosikletiler, Derinya’da 1996 yılında meydana gelen sınır delme olaylarında hayatını kaybeden Kıbrıslı Rumlar Tasos İsaak ve Solomos Solomu için her yıl düzenledikleri ve ara bölge boyunca gerçekleştirdikleri anma sürüşlerine dün Baf’tan başladı.

50 kadar motosikletlinin katıldığı ve “Motosikletliler Unutmuyor” sloganıyla gerçekleştirilen anma sürüşünün, yarın İsaak ve Solomu’nun mezarlarının bulunduğu Paralimni mezarlığında son bulması bekleniyor.

Fileleftheros gazetesi “İsaak ve Solomu’nun Hatırası Ölümsüz” başlığıyla yer verdiği haberinde, Rum motosikletlilerin dün başladıkları 3 günlük sürüşle, her yıl olduğu gibi bu yıl da İsaak ve Solomu’yu anacaklarını yazdı.

Sürüşün bu yıl da “İsaak ve Solomu İçin Anı İnisiyatifi” tarafından gerçekleştirilmekte olduğunu ve dün sabah Baf’tan başladığını kaydeden gazete, sürüşe Hloraka’dan başlayan motosikletlilerin Poli Hrisohus, Paşiammo ve  Pomo’dan geçip Yeşilırmak kara geçiş kapısına yöneldiklerini ifade etti.

Motosikletlilerin Yeşilırmak kapısında sembolik olarak trafiği birkaç dakikalığına kestiklerini ve daha sonra Mammari köyüne doğru yola çıktıklarını kaydeden gazete, motosikletlilerin gece geç saatlerde ulaştıkları Mammari’de gecelediklerini belirtti.

Sürüşün bugün Lefkoşa Rum kesiminde devam edeceğini kaydeden gazete, motosikletlilerin Mammari’den Yunan Askeri Mezarlığına, daha sonra Rum Merkezi Cezaevi avlusundaki EOKA’cı mezarlarına ve “Özgürlük Heykeline” gideceklerini aktardı.

Motosikletlilerin bugün ise Lefkoşa Rum kesiminde Ay. Demet (Metehan), Ledra Palace ve Lokmacı sınır kapılarında sembolik kapatma eylemi yapacaklarını ifade eden gazete, motosikletlilerin akşamüzeri ise Derinya’ya yöneleceklerini kaydetti.

Motosikletlilerin bu akşam ise Derinya’da geceleyeceklerini kaydeden gazete, sürüşün yarın İsaak ve Solomu’nun mezarlarının bulunduğu Paralimni’deki mezarlıkta sona ereceğini ve burada İsaak ile Solomu’nun anısına dua okutulacağını ekledi.

2016 YILINDA İSE BERLİN’DEN SÜRECEKLER

Öte yandan gazete “İsaak ve Solomu Anı İnisiyatifinin”, İsaak ve Solomu’nun hayatını kaybetmesinin, 2016 yılında 20’inci yılını dolduracak olması dolayısıyla, motosikletlilerin sürüşünün, 1996 yılında olduğu gibi Almanya’nın Berlin kentinden başlamasını hedef olarak ortaya koyduğunu haber verdi.

Haber, Politis gazetesinde “Sürüş Olaysız- Motosikletliler Dün Başladılar ve Bugün Devam Edecekler”, Simerini’de “Bütün Kıbrıs Üzerinden Baf’tan Derinya’ya”, Alithia’da ise “Baf’tan Derinya’ya” başlıklarıyla yer aldı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.