1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİNİRLENDİ VE EVİ YAKTI!
SİNİRLENDİ VE EVİ YAKTI!

SİNİRLENDİ VE EVİ YAKTI!

Damadının başka bir kadınla görüşmesine sinirlenerek ev yakan 64 yaşındaki kadına para cezası verildi.

A+A-

Damadının görüştüğü Kıymet Köşker isimli kadının evini 3 kez kundaklama girişiminde bulunan ve dördüncüde başaran 64 yaşındaki Emine Şen, yargılanarak suçlu bulundu. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanık Emine Şen’in yaşını ve sabıkasız oluşunu değerlendiren mahkeme heyeti, kadına 3 bin TL para cezası verdi. 

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi, sanığa ceza takdir ederken, sanık hakkındaki ağırlaştırıcı ve hafifleştirici tüm unsurları değerlendirdiklerini söyledi. Nüvit Gazi, yaşlı, sabıkasız ve hasta biri olması nedeniyle sanığa hapislik cezası yerine para cezası vermeyi uygun gördüklerini ifade etti. 

Sanığa “kundaklama” ve “kasti hasar” suçlarından 3 bin TL para cezası vermeyi uygun gördüklerini anlatan Gazi, cezanın ödenmemesi durumunda ise sanığın 2 ay süreyle hapis yatacağını dile getirdi.

Saner: Sorunlar ev yakılarak çözülemez

Ağır Ceza Heyeti Başkanı Bahar Saner ise sanığa hitaben “Yaşınızı göz önünde bulundurarak size para cezası vermeyi uygun gördük. Kızınız ile damadınızın arasındaki sorunları, ev yakarak çözemezsiniz. Aralarında bir sorun varsa onu mahkeme yoluyla çözmelidirler” dedi.

Kararın açıklanmasının ardından verilen para cezasını ödeyen Emine Şen serbest kaldı. Emine Şen’i davası süresince avukat İzzet Dindiç savundu.

Emine Şen, 2010 yılında 5 Ağustos günü Zeytinlik’te Kıymet Köşker isimli kadının evini kundaklamış, çıkan yangında evin mutfak tezgahları, vestiyer, parkeler, buzdolabı ile ekmek kızartma makinesi yanmıştı. Emine Şen, yine 7-8 Temmuz ile 1 Ağustos tarihinde üç kez daha aynı evde kundaklama girişiminde bulunmuş, evin su deporları ile pancurları hasar görmüştü.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.