1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİNİRLER GERİLDİ!
SİNİRLER GERİLDİ!

SİNİRLER GERİLDİ!

Güneşköy’de tonlarca süt yere döküldü

A+A-

Gürsel KARAGÖZLÜ

Güneşköy’deki bazı hayvan üreticileri süt alımlarında yaşanan sıkıntıları protesto ederek, sağdıkları sütleri yere döktü.

Güneşköylü hayvan üreticileri, süt alımlarında yaşanan sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiriyor.  Üreticiler, son günlerde yaşanan sorunlara bir çare bulunmadığını iddia ederek, Süt Kurumu tarafından alınmayan ve depolarına sığmayan tonlarca sütü yere döktü.

Güneşköy’deki bir ağılda toplanan üreticiler, yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Üreticiler adına konuşan Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Cemal Darbaz, 5 aya yakındır süt alımlarındaki sıkıntının sürdüğünü belirterek, üreticilerin zor durumda olduğuna dikkat çekti.

Darbaz, özellikle son iki gündür sütlerin doğru düzgün toplanmadığını kaydederek, depoları dolu olan üreticilerin içi yanarak sütlerini dökmek zorunda bırakıldığını ifade etti.

Önlem alınmaması halinde ülkede üretimin biteceğine vurgu yapan Darbaz, Bakanlıkla yaptıkları toplantıdan da konuyla ilgili bir çözüm elde edemediklerini söyledi.

Bakanlar Kurulu’nda alınan bir kararla süt toplama ile ilgili tüm yetkinin süt kurumuna verilmesini eleştiren Darbaz, bu kararın geri alınmaması halinde sorunun devam edeceğini savundu. Şov yapmadıklarını söyleyen Darbaz, ürettikçe battıklarını söyledi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.