1. HABERLER

  2. SPOR

  3. SIR GİBİ SAKLANAN GERÇEK
SIR GİBİ SAKLANAN GERÇEK

SIR GİBİ SAKLANAN GERÇEK

ATAN Spor Müdürü ibrahim Seten, Ersun Yanal’ın geçirdiği operasyonla ilgili sır gibi saklanan detaylara ulaştı...

A+A-

1-Anjiyo sonrası doktorlar iki damarda problem tespit etti ve by-pass yapılmasını önerdiler ama Yanal “Derbiye çıkacağım” diyerek buna sıcak bakmadı

2-Bunun üzerine ünlü kardiyolog Prof. Dr. Bingür Sönmez’in de onayıyla başka bir yöntem denendi

3-Genelde uygun bulunmayan ve açıklanmayan bu uygulamayı Prof. Dr. Servet Öztürk gerçekleştirdi ve iki damara tek seferde 6 stent takıldı

4-6 stent sayesinde sezon sonuna kadar hayati bir riski bulunmayan Yanal, mayısta büyük ihtimalle by-pass ameliyatı geçirecek

F.BAHÇE Teknik Direktörü Ersun Yanal, geçtiğimiz hafta sonu oynanan G.Saray derbisi öncesi yaşadığı rahatsızlık sonrası herkesin yüreğini ağzına getirmişti. 52 yaşındaki teknik adam yaşadığı sağlık sorunları sonrası F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın aldığı randevuyla maçtan 2 gün önce sabah saatlerinde Memorial Hastanesi’ne kontrole gitmişti. Bunun 1 hafta öncesinde sanal anjiyo yapılan Yanal’ın hastanede görülmesi sonrası ortaya atılan ‘Kalp krizi geçirdi’ dedikodusu infial yaratırken, daha sonra bu söylentinin gerçek olmadığı, Yanal’a anjiyo yapıldıktan sonra problemli görülen iki damara 2 stent takıldığı hem kulüp hem de operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Servet Öztürk tarafından açıklanmıştı.

ÇOK DİKKAT ETMELİ
ANCAK hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre gelişmeler farklı şekilde seyretti. Yanal’a anjiyo yapan doktorlar 2 damarda problem tespit etti ve by-pass yapılmasını tavsiye etti. Ancak “Ne olursa olsun G.Saray derbisinde sahaya çıkacağım” diyen deneyimli hoca, 40 günlük yatak istirahati gerektiren bu operasyona sıcak bakmadı.
BUNUN üzerine ünlü kardiyolog Prof. Dr. Bingür Sönmez’in de verdiği onayla başka bir yöntem denendi. Ameliyatı yapan Prof. Dr. Servet Öztürk, problemli 2 damara tek seferde 6 stent taktı. Ki genelde bir seferde bu kadar çok stent takılması uygun bulunmuyor.
AYNI hastane kaynakları, takılan bu 6 stent sayesinde Ersun Yanal’ın sezon sonuna kadar hayati bir riski bulunmadığını ama bu süre zarfında sağlığına çok dikkat etmesi gerektiğini de vurguluyor.
Fakat sezon biter bitmez, mayısta Yanal’a yinne anjiyo yapılacak ve büyük ihtimalle by-pass operasyonu o tarihlerde gerçekleştirilecek.

‘Sahaya çıkmaması tavsiye edilmişti’

 “RUTİN uyguladığımız bir şey değil. Doktoru öyle uygun görmüş olabilir ama 2 damara 6 stent takılması fazla. Genel olarak hekimler tarafından bu yöntem çok fazla uygulanmaz. Ancak doktorunun sahaya çıkmama tavsiyesi yaptığını biliyorum. Stent ne kadar çoksa sorun da o kadar çok olabilir. Sağlık sorunu tekrar olmaz diye bir şey yok.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.