1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SIR PERDESİ ARALANIYOR
SIR PERDESİ ARALANIYOR

SIR PERDESİ ARALANIYOR

Dr. Remzi Gardiyanoğlu’na gerçekleştirilen silahlı saldırı olayı ile ilgili yürütülen geniş çaplı soruşturmada en önemli kanıt olan olay silahına ulaşıldı

A+A-

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu’na gerçekleştirilen silahlı saldırı olayı ile ilgili yürütülen geniş çaplı soruşturmada en önemli kanıt olan olay silahına ulaşıldı. Lefkoşa Adli Şube Ekipleri, hummalı bir çalışmayla olayda kullanılan 7.65 mm silahı Lefkoşa’da Müslüm Güçlüer’e ait araçta ele geçirdi. Polis, aracında olay silahı bulunan zanlı Müslüm Güçlüer ile silahı Güçlüer’e temin eden Kurbani Üçok’u gözaltına aldı. Her iki zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, balistik inceleme sonucunda olay mahallindeki mermi çekirdeği ile boş kovanların zanlı Müslüm Güçlüer’in aracında bulunan silahla uyuştuğunu açıkladı.

HEM SİLAH HEM DE ŞÜPHELİLER BULUNDU

 

Dr. Remzi Gardiyanoğlu 23 Aralık Pazartesi gecesi kliniğinin önünde meçhul şahıslar tarafından silahlı saldırıya uğramış ve 3 kurşunla yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Hamitköy'deki kliniğin önünde gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili derin bir soruşturma başlatan polis, olay silahına ulaştığı gibi iki kişiyi de gözaltına alarak dün mahkemeye çıkardı.

OLAY SİLAHI ARAÇTA BULUNDU

Duruşmada olguları aktaran Polis, 4 Ocak saat 17.00 sıralarında Lefkoşa Adli Şube Ekipleri’nin Lefkoşa’da park halinde bulunan Müslüm Güçlüer’e ait HD 051 plakalı araç içerisinde arama yaptığını söyledi. Polis, yapılan aramada ruhsatsız ve seri numarası belirsiz 7.65 mm çapında baretta marka tabanca ve 8 adet canlı mermi tespit edilerek emare olarak alındığını açıkladı. Polis, zanlı Müslüm Güçlüer’in gözaltına alındığını, yapılan sorgulamada ruhsatsız tabancayı Kurbani Üçok'tan aldığını tespit ettiklerini belirtti.

KATLE TEŞEBBÜSTE KULLANILDI

Her iki zanlının gözaltına alındığını kaydeden polis, silah üzerinde yapılan balistik incelemede konu tabancanın 23 Aralık 2013 tarihinde Lefkoşa-Hamitköy’de Dr. Remzi Gardiyanoğlu’nun katline teşebbüs meselesi ile ilgili olarak kullanılan tabancadan çıkan mermi çekirdeği ve boş kovanlarla uyuştuğunu ve olayda kullanılan tabanca olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

ÜÇ GÜN TUTUKLU KALACAKLAR


Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu ve zanlıların sorgusunun devam ettiğini belirterek, her iki zanlının da 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, haklarında soruşturma yürütülen zanlıların üç gün tutuklu kalmasına karar verirken, zanlı Üçok avukatı ile temasa geçmesine imkan sağlanmasını talep etti.

POŞETE SARIP BAGAJA SAKLADI

Öte yandan aracında olay silahı bulunan zanlının Lefkoşa’da tanınmış bir restoranda müdür olarak görev yaptığı, silahı bir poşete sararak aracın bagaj kısmına gizlediği öğrenildi. Ayrıca olayın perde arkasında alacak verecek meselesi olduğu öne sürüldü.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.