1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SIRA BELEDİYELERDE
SIRA BELEDİYELERDE

SIRA BELEDİYELERDE

Kurumun ayakta kalabilmesi için fatura bedellerini tahsil etmesi gerek

A+A-

 

5 aydan beri faturaları ödemeyen BRT’nin elektriği kesildi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK)’e 20 milyon TL tutarındaki eski borçlarını taksitler halinde ödeyen BRT, son 5 aylık faturaları ödeyecek para bulamadı. Devletin çok yüksek oranlarda mali katkısı ile ayakta duran kurumun elektrikleri dün KIB-TEK tarafından kesildi.

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer “BRT Kurumunun eski borçları 20 milyon TL tutarındadır. Bunu aylık taksitlerle ödüyorlar. Ancak, son 5 aylık dönemdeki bir milyon 115 bin liralık faturaya herhangi bir ödeme yapılmadığı için bu kesinti yapıldı” dedi.

Kurumun ayakta kalabilmesi için fatura bedellerini tahsil etmesi gerektiğini vurgulayan Cesurer, diğer borçlu kurum ve kuruluşlara da vakit kaybetmeden ödeme yapma çağrısında bulundu. Cesurer, şu anda Beşparmak Dağlarındaki Bayrak, Haspolat Arıtma Tesisi, ada genelindeki belediyeler ve su kuyularının da yüklü miktarda borcu olduğuna dikkat çekerek, ödeme yapmayanların elektriklerinin kesileceği uyarısında bulundu.

Cesurer ayrıca devletin geçmişe yönelik hesaplarıyla ilgili olarak bir önceki hükümetin Maliye Bakanı ile yapılan görüşmelerde mutabık kalınan 60 milyon liranın sadece 30 milyonunun ödendiğini, geriye kalan 30 milyonun ise hala ödenmediğini ve bu borca 5 milyonluk faizin de eklendiğini sözlerine ekledi.

Yasalar uygulanıyor

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ise, yasalar neyi emrediyorsa o uygulanacak dedi.

İsmet Akim yaptığı açıklamada, BRT Kurumu’nun elektriğini yönetim kurulu kararıyla kestiklerini söyledi. Akim, diğer borçular için de aynı yöntemin uygulanacağını belirtti.

Akim, elektrik kesintisinin yapılacağı yerlerin listesini, bilgisayarların otomatik olarak belirlediğini ifade ederek, yasalar çerçevesinde hareket edildiğini söyledi.

Akim, yönetimde olduğu sürece siyasilerin elektrik kesintilerine müdahale etmesine izin vermeyeceğini belirterek, istisnasız herkese, her kuruma aynı yasal mevzuatın uygulanacağını kaydetti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.