1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SIRAYI BEKLERKEN MADDE BAĞIMLISI FENALAŞTI!
SIRAYI BEKLERKEN MADDE BAĞIMLISI FENALAŞTI!

SIRAYI BEKLERKEN MADDE BAĞIMLISI FENALAŞTI!

Hastaların önünde tartıştılar!

A+A-

Psikolog Doktor Alçıner, bir madde bağımlısını hastaneye yatırmak isterken görevli doktorun hakaretlerine maruz kaldığını iddia etti, bakanlık konuyu araştıracağını açıkladı

Serkan SOYALAN

Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde bir madde bağımlısının tedavi amacıyla hastaneye kaydının yapılması işlemi sırasında görevli doktor ile madde bağımlısını hastaneye götüren Psikolog Dr. İbrahim Alçıner arsında tartışma yaşandığı iddia edildi.

Ruh Sağlığını Koruma ve Ruh Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Psikolog Doktor İbrahim Alçıner, bir madde bağımlısı genci tedavi amacıyla Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırmak istediği esnada orada bulunan görevli doktor tarafından hakarete uğradığını iddia etti.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nda da görev aldığını vurgulayan Alçıner, Mağusa’dan iki madde bağımlısının kendisine ulaştığını ve bu bağımlıların Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görmesi için Hastane İdare Amiri Serap Safer ile görüştüklerini söyledi. Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yeterli yer olmadığı için sadece bir bağımlının tedavi görebileceğinin kendilerine iletildiğini söyleyen Psk. Dr. Alçıner, durumu daha acil olan 33 yaşındaki bir madde bağımlısını alarak dün hastaneye gittiklerini vurguladı.

Sırasını bekleyen madde bağımlısı fenalaştı

Hastaneye gittiklerinde, kontrol sıralarını beklemeye başladıklarını da söyleyen Alçıner, madde bağımlısı gencin fenalaşmasıyla görevli Psikiyatr Doktor Tijen Sökmez’in odasına girdiklerini ve acil bir durum olduğunu söylediklerini söyledi ve bu esnada da görevli doktorun kendilerine hakaret etmeye başladığını iddia etti.

Görevli doktorun kendilerine, acil bir durum olduğu takdirde Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Acil Servisi’ne gitmesi gerektiğini söylediğini de ileri süren Alçıner, kendilerinin bir kez daha vakanın kendisini kötü hissettiğini söyleyince, “Ben bu kişiyi yatırmayacağım” diyerek tehdit ettiğini iddia etti.

Alçıner: Görevli doktor bana hakaret etti

Kendisine görevli doktor tarafından hakaretler edildiğini de iddia eden Alçıner, seslerin yükselmesiyle hastanede tedavi gören tüm hastaların oraya toplandığını ve oradaki güvenlik görevlisinin kendisini dışarıya çıkartmak istediğini söyledi.

Görevli doktor ile konuşmak istediği esnada, fenalaşan madde bağımlısı gencin baygınlık geçirdiğini, ancak görevli doktorun buna inanmadığını ve rahatsızlanan gencin rol yaptığı yönünde görüş belirttiğini de iddia eden Psikolog Doktor İbrahim Alçıner, “Madde bağımlısı genç baygınlık geçirince, görevli Doktor Tijen Sökmez, yanımıza geldi ve genci tedavi etmeye başladı, sonra da tedavi amacıyla hastaneye yatırılması gerektiğini söyledi” dedi.

“Polis memuru beni oradan uzaklaştırdı”

Yaşanan bu gelişmeler üzerine yanına gelen polis memurunun kendisini oradan uzaklaştırdığını söyleyen Alçıner, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yaşadığı olayları Sağlık Bakanlığı’ndaki yetkililere de aktardığını belirtti.

Hastanelerimizde görev yapan doktorlarımızın çoğunun özveri ile vatandaşlarımıza hizmet verdiğinin altını çizen Alçıner, ancak bazı doktorların da görevlerini layıkıyla yerine getirmediklerini iddia etti.

Dana: Kamera kayıtları incelenecek, konu araştırılacak

Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yaşanan olayla ilgili konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, hastanede muayenelerin sıra numarası ile yapıldığını söyledi ve hastane içerisine kurulan kamera kayıtlarını inceleyerek gerekli araştırmaları yapacaklarını vurguladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.