1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞİRKETİN BATMASI HALİNDE DEVLETTE İSTİHDAM OLANAĞI...
ŞİRKETİN BATMASI HALİNDE DEVLETTE İSTİHDAM OLANAĞI...

ŞİRKETİN BATMASI HALİNDE DEVLETTE İSTİHDAM OLANAĞI...

''Doğru bulmuyorum''

A+A-

 

YORGANCIOĞLU: “DOĞRU BULMUYORUM”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CAS’a Kıbrıs Türk Hava Yolları’ndan (KTHY) aktarılmayan, sonradan giren çalışanların, iş akitlerine; şirketin batması halinde devlette istihdamlarına olanak sağlayacak bir madde konulmasını talep etmelerini doğru bulmadığını belirtti.

Yorgancıoğlu, konuyla ilgili basına açıklama yaptı.

Konuşmasının başında KTHY’den CAS’a aktarılan çalışanların durumunu özetleyen Yorgancıoğlu, KTHY’nin tasfiye kararından sonra CAS’a çalışmaya gönderilen 37 kişilik grubun CAS’ın da zora girdiği gerekçesiyle devlette istihdam edilme taleplerini ileri götürdüğünü anlattı.

Yorgancıoğlu, bu kişilerin KTHY ile yaptıkları sözleşme uyarınca “CAS’ın başına bir şey gelmesi halinde KTHY personeli olacakları” anlaşmasını savcılığa götürüp bunu teyit ettiklerini, sonra Meclis’e yasa sevk ederek onların da KTHY personeli gibi devlete girmeleri adına müracaat süresi verildiğini, bu sürenin tamamlandığını ve Personel Dairesi’nin hangi dairede çalışacaklarıyla ilgili çalışma yürüttüğünü belirtti.

Yorgancıoğlu, şöyle devam etti:

“Son günlerde KTHY’den CAS’a aktarılmayan yani CAS’a sonradan giren, KTHY ile ilgisi olmayan CAS çalışanları da aynı statüde olabilmek adına bir talep ortaya koyuyorlar ve sendikaları da sözleşmelere kendilerinin de devlet garantisinde olması gerektiğiyle ilgili bir talebi dahil etmek istiyor. Bunun anlamı şudur; bir ay, iki ay sonra şu anda KTHY çalışanı olmayıp daha sonradan CAS’a girenlerin de CAS’ın batması halinde devlete girme talebidir. Bu devletin kendi ihtiyaçlarını karşılaması açısından büyük imkansızlıklar ortaya çıkaran bir taleptir”

Bunun devletin doktor, mühendis, öğretmen ve buna benzer ihtiyaçlarının kısıtlanmasını doğuracağını söyleyen Yorgancıoğlu, KTHY kökenli olup da CAS’ta işsiz kalan 117 kişinin devlete alınacağını, bunun da yıllık 365 istihdam imkanını 240’a düşürdüğünü belirtti.

CAS’ın gelir gider dengesini kurmak adına hükümetin elinden geleni yaptığını belirten Yorgancıoğlu, gelirler yetmediğinde maaşların alınması için Maliye Bakanlığı’ndan katkı yapıldığını, Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yatırıldığını söyledi.

Yorgancıoğlu, söz konusu çalışanların CAS ile iş akitlerine; “eğer CAS’ın başına bir şey gelirse onların da devlet çalışanı sayılmaları” hükmünün girmesinin doğru olmadığını söyledi. Yorgancıoğlu, “Bunun sonu yoktur devletin de kendine göre bir kapasitesi, ihtiyaçları vardır” dedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.