1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ŞİRKETİN VAKIFLAR İDARESİNE 4 MİLYON STERLİN BORCU VAR”
“ŞİRKETİN VAKIFLAR İDARESİNE 4 MİLYON STERLİN BORCU VAR”

“ŞİRKETİN VAKIFLAR İDARESİNE 4 MİLYON STERLİN BORCU VAR”

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü ile BASS Genel Sekreteri, Mare Monte Hoteli 49 yıllığına kiralayan şirketin son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu

A+A-

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter ile Kıbrıs Türk Ofis-Banka-Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Mare Monte Hotel’in kirasının 4 yıldır ödenmediğini söyledi. Vakıflara ödenmeyen kira borcunun 4 milyon sterlin (yaklaşık 16 milyon TL) civarında olduğu belirtiliyor.

İlgili şirketin üzerine düşen yükümlülükleri 9 yıl boyunca yerine getirmediğine dikkat çeken İbrahim Benter, geçtiğimiz yıl şirketin tahliyesi için dava açtıklarını aktardı.

Otelin kiralandıktan sonra ilk üç yıl içerisinde öngörülen yatırımların tamamlanması gerektiğini kaydeden Ali Yeltekin ise 50 milyon sterlin değerinde olan Mare Monte Hotel ve çevre arazilerinin, 20 milyon sterline kiralanmak istendiğini, bu nedenle olayların bu kadar büyüdüğünü savundu.

Tarihi eser niteliği biliniyordu

Vakıflar İdaresi’ne ait olan arazinin kiralanırken, üzerinde tarihi eser niteliğinde bir bölgenin bulunduğunun sözleşmede yer aldığını kaydeden Benter, şirketin sorumluluklarını yerine getirmediği için dava açmalarının ardından, şirketin de Vakıflar İdaresi’ne karşı dava açtığını anlattı. Benter, konunun bir yıldan fazladır mahkemede olduğunu söyledi.

İlgili şirketin geçtiğimiz yıl Vakıflar İdaresi’nden 49 yıllığına 50 milyon sterlin olan kira sözleşmesinde indirime gitmesini istediğini ifade eden Benter, kararı verecek olan kurumun Sayıştay olduğunu ve konuyu oraya aktardıklarını kaydetti.

“Otel alanı beton şantiyesine döndü”

Benter, Mare Monte Hotel ve çevre arazilerin beton şantiyesine döndüğüne dikkat çekerek, mahkeme süreci devam ettiği için müdahale etme yetkilerinin bulunmadığını belirtti.

Mahkeme sonuçlanana kadar konuyla ilgili değerlendirme ve yorum yapmasının yanlış olacağını söyleyen Benter, mahkemede verilecek kararın ardından gerekenin yapılacağını ifade etti.

“Sözleşmede tarihi sit alanı vardı”

BASS Genel Sekreteri Ali Yeltekin ise Sayıştay raporunda Vakıflar İdaresi’nin haklı bulunduğunu belirterek, otelin şu anki durumuna ilgili belediyenin ve İçişleri Bakanlığı’nın müdahale etmesi gerektiğini savundu.

Vakıflar İdaresi’nin zarara uğratılmaması için çaba sarf ettiklerini kaydeden Yeltekin, şirketin SİT alanını bahane ederek iş yapmadığını da öne sürdü.

Tarihi eser niteliğindeki alanının sözleşmede yer aldığını ve kiralanırken herkesin bunun bilincinde olduğunu ifade eden Yeltekin, otel ile birlikte yaklaşık 250 dönüm civarında alanının inşaat için kullanılabileceğini kaydetti.

Otelin 9 yıl önce kiralandığını söyleyen Yeltekin, ödenmeyen 4 milyon sterlin civarında bir kira borcu bulunduğunu yani, 4 yıldır ödeme yapılmadığını hatırlattı.

“Yıllardır taş taş üstüne koymadılar”

Şirketin 9 yıldan bu yana otelin iyileştirilmesi veya yenilenmesi için herhangi bir çalışma yapmadığını belirten Ali Yeltekin, “Antik mezarlar bilinerek alındı o dönem. Sözleşme imzalanırken her şey biliniyordu. Biz kimseyi kandırmadık. Taş taş üstüne koymadılar yıllardır. Otel şimdi inşaat şantiyesine döndü. Orada çok güzel projeler yapılabilir, hatta tarihi bölge de turizme kazandırılabilirdi. Vakıflar idaresine ait birçok arazi var bu şekilde kiralanan ve hepsi de gayet güzel çalıştırılıyor” şeklinde konuştu.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.