1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİS RÖTARLARA NEDEN OLDU!
SİS RÖTARLARA NEDEN OLDU!

SİS RÖTARLARA NEDEN OLDU!

Meteoroloji Dairesi uyardı!

A+A-

Ercan’daki yoğun sis nedeniyle dün sabah saatlerinden itibaren karşılıklı yapılan bazı uçak seferlerinde aksamalar yaşandı

Mustafa ÖZYAĞCI

Ercan’daki yoğun sis nedeniyle dün sabahtan itibaren karşılıklı yapılan bazı uçak seferlerinde aksamalar yaşandı. Lefkoşa’da dün sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis karşılıklı olarak yapılan toplam 20 uçuşta gecikmeye neden oldu.

Yoğun sisten dolayı uçuşlarda görüş mesafesinin güvenlik derecesinin altına düşmesi nedeniyle karşılıklı olarak yapılan bazı uçuşlarda 10 ile 20 dakika, bazı uçuşlarda ise 1 saatlik gecikmelere neden oldu. Bu sorundan dolayı dün saat 06.00’dan akşama kadar uçuşlar gecikmeli yapılırken, yolcular da mağduriyet yaşadı.

Sivil Havacılık Dairesi’nden alınan bilgilere göre, yoğun sisten dolayı dün gün boyunca karşılıklı olarak yapılan toplam 20 uçuşta gecikme yaşandı.

Aksaklıkların uzamaması için yoğun bir şekilde çalışıldığı ve sisten dolayı gecikme yaşanan uçuşların kademeli olarak yapıldığı açıklandı.

Sivil Havacılık Dairesi, Meteoroloji Dairesi’nin hava tahmin raporlarına göre bugün ve yarın da sis beklendiğini ve sisin yoğunluğuna göre uçuşların yine aksayabileceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Dairesi, bugün ve yarın da sabah saatlerinin sisli olacağını duyurdu.

Meteoroloji Dairesi’nin 14-20 Eylül tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre bölge genellikle alçak basınç sistemi ile sıcak hava kütlesinin etkisi altında kalmaya devam edecek. Bugün ve yarın sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimlerde 34 - 37, sahillerde 30 - 33 derece dolayında seyredecek. Rüzgar genellikle güney ve batı yönlerden orta kuvvette esecek.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.