1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİTEYİ LAĞIM SULARI BASTI
SİTEYİ LAĞIM SULARI BASTI

SİTEYİ LAĞIM SULARI BASTI

Siteyi lağım suları bastı

A+A-

Lefkoşa Girne anayolu üzerinde bulunan ve sürekli sorunları ile gündeme gelen Evivva Lavinium Site sakinleri yine dert küpü

Evivva Lavinium Site sakinleri siteyi basan lağım suları nedeniyle hayatından bezdi. Site sakinleri lağım sularının çocuklarının sağlıklarının tehdit eder noktaya geldiğini belirterek yetkililerden yardım istedi.  Site sakinleri, onlarca çocuğun bahçeye taşan lağım suları içinde oynamak zorunda kaldığına dikkati çekti. 

Siteye yerleştikleri günden beri gerek yol sorunu, gerekse tapu sorunu ile gündeme gelen vatandaşlar, şimdi de başıboş köpekler ve lağım suları ile mücadele ediyor.

Dikmen Belediyesi’ne defalarca başvurduklarını ancak sorunlarına çare üretilemediğini iddia eden Evivva Lavinium Site sakinleri, “Bulut İnşaat zaten ortada yok, paramızla eziyet çekiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Eylem yapmaya hazırlanıyorlar

Havadis’e konuşan Evivva Lavinium Site sakinleri, lağım sorunu dışında yol sorunlarına da çare üretilmediğini dile getirdi. İmza toplayarak seslerini duyurmak için büyük bir eylem hazırlığına girişen site sakinleri, yapılacak eylemin birçok kişiyi etkileyeceğini belirtti. Site sakinleri yolun kesileceğini ima etti. 

Site sakinleri ne dedi?

Özkan Bardak
Yaklaşık 2 yıldır lağım suları ile mücadele ediyoruz. Dikmen Belediyesi’ne başvurduk “bu benim sorunum değildir” diyerek site yönetimine gönderdi. Site yönetimi “proje ortada yok müteahhit yok” diyerek çözüm üretemiyor. Kimsenin buradaki insanlarla ilgilendiği yok, sadece eziyet çekiyoruz. Lağım suları içinde yaşadığımız yetmezmiş gibi, yol çilesi de çekiyoruz. Bahçemde bu pisliği çekmek zorunda değilim, sağlımız ile oyun oynuyorlar.

Ferhat Altemur
1 yıl önce taşındım buradaki siteye ve sürekli sorun yaşıyoruz. Sorunlar tapudan başladı, yol sorunu vs. Kimse bizim için kimseden hesap sormuyor. Ortada kalan biz site sakinleri, projeyi yapan ortada yok. Çöpler ayrı bir sorun, başıboş köpekler lağım suları, kokudan durulmuyor. Sineklerden pis kokudan pencerelerimizi açamaz hale geldik. Hükümet buradaki insanların sesini duymalı kocaman bir ayrı şehiriz burada ve hala ulaşım sorunu yaşıyoruz.

Aydın Tunç
Kızımın evi burada ve sürekli gelip gidiyoruz. İnanılmaz bir koku var ve çok rahatsız oluyoruz. Küçük çocuklar, torunlarımız var… Koku ve sineklerden oldukça huzursuzuz. Ne site sorumlusu nede Dikmen Belediyesi kimse ilgilenmiyor. Yolu daha önce kesip eyem yapılmasına rağmen hala bir çare üretilmedi.

Tijen Azizoğlu
Çocuklarımız lağım kokusu arasında oyun oynamak zorunda. 1 yıl önce bu siteye taşındık ve sürekli sıkıntı yaşıyoruz. Lağım kokusundan ne kapı ne pencere açamaz duruma geldik, yetkililer bir an önce bir çözüm üretmeli.

Mehmet Akif Uysal
3 yıl önce taşındık buraya, sorunlar bitmedi. Kocaman şehiriz bir sürü aile yaşıyoruz hala yol sorunumuz var. Hangi devirde yaşıyoruz? Neden buradaki insanların sorunlarını duymaktan kaçıyorlar?

Gazali Akın
Lağım sorunu, kokusu ile uğraşmaktan usandık. Buradaki sinekler çocuğumu ısırdı, mikrop kaptı. Yolumuz yok acil ihtiyaçlarımız oluyor, karşılayamayacak durumda kalıyoruz. Mahalleler başıboş köpekler ile dolup taştı, çocuklarımız sokakta oyun oynayamayacak duruma geldi.

Aysel Geldi
Siteye yerleştikten sonra sorunlar ardı ardına geldi. 3 tane çocuğum var, öncelikli ulaşım şart, genel temizlik şart bunlardan yoksun bir şekilde burada yaşam mücadelesi veriyoruz. Her şeyi kendi imkânlarımız ile yapıyoruz, tapu işlemleri yol sorunu yetmezmiş gibi bir de lağım sorunu yaşıyoruz. Lağım kokusu ile yaz boyunca mahvolduk, kış geliyor yağmur yapınca daha beter olacak. Aidatımızı ödüyoruz, benim çocuklarım kokudan hasta oldu, buraya taşındığımıza pişman olduk.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.