1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİVİL HAVACILIK KİT'E DÖNÜŞÜYOR
SİVİL HAVACILIK KİT'E DÖNÜŞÜYOR

SİVİL HAVACILIK KİT'E DÖNÜŞÜYOR

Sivil havacılık hizmetleri, kurulacak bir devlet şiketine aktarılması konusunda çalışmalar başladı.

A+A-

Rum hükümeti, Güney Kıbrıs’ta sivil havacılık hizmetlerinin, kurulacak bir devlet şirketine (KİT) aktarılması yönünde çalışma başlattı.

Alithia gazetesinin haberine göre, Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis dün konuya ilişkin açıklamasında, Güney Kıbrıs’taki sivil havacılık hizmetlerinin, Rum hükümeti tarafından kurulacak bir şirkete aktarılacağını açıkladı.

Habere göre Dimitriadis açıklamasında, şirketin devlete ait olacağını ve şu anda sivil havacılıkta çalışan kişilerin ise bu devlet şirketine, tüm çalışma haklarını koruyarak aktarılacaklarını belirtirken, bu şirketin bütçesinin havayolu şirketlerinden sağlanacağını ve şirketin Sivil Havacılık Dairesi’nin yetkili biriminin denetiminde olacağını vurguladı.

Şirkete ilişkin yasanın Avrupa Hava Seyrüseferi Emniyeti Teşkilatı’nın (Eurocontrol) avukatları tarafından hazırlandığını belirten Dimitriadis, şirketin kurulmasıyla uçuşlarda yaşanan gecikmelere yönelik daha etkin önlemler alınabileceğini ve uçuşlarda gecikmelerin azaltılmasına ilişkin hedeflerin başarılması durumunda hava kontrolörlerinin ek gelir elde etmeleri konusunda da kontrolörlerle uzlaşıya vardıklarını ifade etti.

Habere göre söz konusu şirketin 2014 yılı sonu ya da 2015 yılı başlarında faaliyete geçmesi öngörülüyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.