1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ'NDEN 29 EKİM MESAJLARI
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ'NDEN 29 EKİM MESAJLARI

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ'NDEN 29 EKİM MESAJLARI

Bazı sivil toplum örgütleri, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” nedeniyle mesaj yayımladı;

A+A-

Bazı sivil toplum örgütleri, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” nedeniyle mesaj yayımladı.

TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar mesajında, Cumhuriyet Bayramını kutlayarak,  Ulu Önder Atatürk’e, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk halkına şükranlarını sundu.

Kurtuluş Savaşı sonucunda 29 Ekim 1923’te bağımsız, modern ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyadaki saygın yerini aldığını belirten Bayar, Kıbrıs Türk halkının da her zaman Anavatan’ın izinden yürüdüğünü ve benzer bir direnişle özgürlüğüne ve egemenliğine kavuştuğunu vurguladı.

Bayar, bugün içte ve dışta Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne göz dikenler olduğunu söyleyerek, “ Ancak bunlar emellerine kavuşamayacaklardır. Türk halkının ve Türk gençliğinin her zaman olduğu gibi bundan böyle de kararlılıkla Cumhuriyetlerimize sahip çıkacaklarına olan inancımız tamdır” dedi.

İŞCAN

Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Başkanı Ahmet İşcan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, Cumhuriyet’in 92. yıldönümünü kutlayarak, kurtuluş mücadelesinin başarıya ulaşmasında büyük kahramanlıklar sergileyen başta Atatürk olmak üzere tüm emeği geçenleri saygı ve minnetle andı.

ÖMÜRLÜ

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Genel Başkanı Esen Ömürlü ise mesajında, Türk Milletinin kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için el birliğiyle çalışacağını, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıkacağını kaydetti.

Ömürlü,  “Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve canından aziz bildiği vatanı için kanlarını seve seve bu toprağa akıtmış şehitlerimizi, rahmet ve minnetle yad eder, yüce milletimizin Cumhuriyet bayramını kutlarız” ifadesine yer verdi.

EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ

Emekli Subaylar Derneği ise, “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine armağanı Cumhuriyetin kuruluşunun 92’nci yılını kutlar, barış ve huzur dolu yarınlar diler, çok büyük fedakarlıklar ve zorluklar altında kazanılan milli mücadelenin şehitlerini rahmet, gazileri minnet ve Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi ve saygı ile anarız” dedi.

DİREKTÖR

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör ise, “Takdire şayan fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyeti yaşatmak için Atamızın ilkelerinden ayrılmamak boynumuzun borcudur” dedi.

Direktör, “Anavatanla birlikte, omuz omuza, tüm kurum ve kuruluşlarımızla her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içinde hareket edelim. Hak edenlere hak ettikleri cevabı artık verelim” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.