1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. SİVİLCE İZLERİ ARTIK DERT DEĞİL
SİVİLCE İZLERİ ARTIK DERT DEĞİL

SİVİLCE İZLERİ ARTIK DERT DEĞİL

Sivilce izleri artık dert değil

A+A-

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Eser Aydoğdu, akne skarı diye adlandırılan sivilce izlerinin tedavisinin mümkün olduğunu belirtti.  

Birkaç yıl öncesinde cilt yenilemede etkin olarak radyo frekans (RF) sistemlerinin kullanılmaya başlandığını kaydeden Op.Dr. Eser Aydoğdu, “Son yıllarda cilt yenileme, sivilce izleri, akne skarları ve anti aging işlemlerinde düşük risk, yara izi olmadan tedavi ve günlük hayattan kopmadan uygulanabilen, cerrahi olmayan işlemler daha fazla tercih edilmektedir. Birkaç yıl öncesinde cilt yenilemede etkin olarak radyo frekans (RF) sistemleri kullanılmaya başlandı. Bu cihazda sunulan teknoloji ile fraksiyonel radyo frekans ve yeni hibrid enerji tek bir cihaz üzerinde kullanılmaya başladı.” dedi.

  Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Eser Aydoğdu, sivilce izlerinin giderilmesi hususunda şu bilgileri verdi:

  “Sivilce ve akne izleri genellikle yüzde oluşurlar ve kırmızı veya cilt renginde, çökük, gözenekli  görüntüler mevcuttur. Bu tarz izler cildin görünümünü bozacakları gibi  kişiyi rahatsız  ederler.  Cilt  yeterince temizlense ve gerekli bakımlar yapılsa da,  yerleşmiş sivilce ve akne izlerinin giderilmesi çok zordur.  Hibrid enerji  ve altın iğne tedavisi, cerrahi olmayan uygulamaların  güvenirliği  ve konforunu birleştirmektedir, derideki  hyaluronik asit miktarı, kolajen ve elastin  salınımının da artış, hücre yenilenmesinde ciltte onarım söz konusu olmaktadır. Akne skarların da hibrid enerji  yardımıyla  bu tarz  rahatsız edici  izlerin, tavsiye edilen seanslar  sonrasında  giderilmesinde büyük  ilerleme sağlanabilir. İşlem esnasında ağrı hissedilmemektedir.  Uygulama kişiye özel  microtip başlık ve enerji değeri   ile uygulanmaktadır. Uygulama esnasında orta  dermise yani skar izinin bulunduğu noktaya inilmektedir,  bölgeye göre değişen uygulama yöntemi  ve seansları  bulunmaktadır, işlem sonrası kişi gündelik hayatına rahatlıkla devam edebilir,  doktorunuzun  önerdiği krem ve losyonlar kullanılarak tedavi hızlandırılır. Akne skarı tedavisinde salisik asit, peeling, dermaroller,yeni nesil oksijen terapileri, radyofrekans, altın iğne uygulamaları tercih edilmektedir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.