1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SİYASET GERİLDİ!
SİYASET GERİLDİ!

SİYASET GERİLDİ!

CTP, TDP, DP ve “UBP içi muhalefet grubu” bugün hükümet aleyhine güvensizlik önergesi verecek; dün akşam geç saatlere kadar vekilleri ikna çabaları sürerken, Küçük kabinesini düşürebilecek 26 rakamına ulaşılıp ulaşılamayacağı netlik kazanmadı.

A+A-

CTP’DE FİRE Mİ VAR?... CTP lideri Özkan Yorgancıoğlu, gerekli imzaların bugün Cumhuriyet Meclisi’ne sunulacağını ve CTP’de “fire” olmadığını açıkladı. TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da güvensizlik önergesi ile birlikte erken seçim talebini de ileteceklerini söyledi. DP Genel Sekreteri Bengü Şonya her iki parti başkanını doğruladı.

KAŞİF VE TAÇOY’A GÖRE 8 İMZA HAZIR… Dr. Ahmet Kaşif ve Hasan Taçoy, kendileri de dahil sekiz partili vekilin muhalefet partileri ile birlikte hareket edeceklerini öne sürerken, Başbakan İrsen Küçük’e yakın UBP’liler, “Kaşif Grubu hükümeti düşürecek yeterli imzayı toplayamayacak, ayrıca CTP de fire verecek” görüşünü savundu.

BAŞBAKAN KÜÇÜK KIRGIN… Başbakan, ABD’den döner dönmez Ercan Havaalanı’nda, “Arkamızdan kuyumuzu kazdılar” açıklamasını yaptı, sonra hiç dinlenmeden parti yetkili kurullarını topladı. GYK toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü ardından Parti Meclisi toplantısına geçildi. Bu toplantı da yaklaşık bir buçuk saatte sona erdi.

İRSEN KÜÇÜK’E TAM YETKİ… UBP Parti Meclisi, Genel Başkan İrsen Küçük’e, partinin birlik ve bütünlüğüne zarar veren kişileri, “partiden ihraç talebiyle disipline götürme yetkisi” verdi. Parti Meclisi tarafından Küçük’e, ayrıca, bugün Cumhuriyet Meclisi’ne önerilmek üzere, erken genel seçim tarihini belirleme yetkisi de verildi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.