1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘SİYASETTE KİN OLMAZ’
‘SİYASETTE KİN OLMAZ’

‘SİYASETTE KİN OLMAZ’

"CTP ile UBP koalisyonu imkansız değil” diyen Tancer, partilerin temel pransiplerinden ödün vermeden ortak müştereklerde buluşabileceğini söyledi:

A+A-

CTP ile DP arasındaki görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından gözler UBP’ye çevrildi. eski UBP Milletvekili Dr. Mehmet Tancer, seçimden yenilgiyle çıkmasına rağmen ikinci büyük parti konumundaki UBP’de yaşanan iç gelişmeleri Öğlen Ajansı’nda değerlendirdi. ‘Siyasette ön yargıya yer yoktur’ diyen Tancer, koalisyon görüşmeleri yapan partilere seslenerek, ‘Esas olan devletin çıkarlarıdır’ dedi.
CTP ile UBP koalisyonunun imkansız olmadığını belirten Tancer, partilerin temel prensiplerinden ödün vermeden, kazan kazan mantığıyla ortak müştereklerde bir araya gelebileceğini kaydetti.

“BAKANLIKLAR PARTİLERE HİZMET ETMEZ”
CTP ile DP arasında yaşanan bakanlık paylaşımı sorunun UBP ile yaşanmamasını temenni ettiğini ifade eden Tancer,Bakanlıkların şahıslara değil halka hizmet eden kurumlar olduğunu belirtti.

“HEM MALİYE HEM İÇİŞLERİ OLMAZ”
Tancerİçişleri ve Maliye Bakanlarının,CTP’nin olmazsa olmaz bakanlıklar arasında olduğu iddiaları için de,Maliye Bakanlığı’nın her zaman büyük partiye, İçişleri Bakanlığı’nın da küçük ortağa verilmesi gerektiğini söyledi.CTP’ninhem Maliye hem de İçişleri Bakanlığı ısrarını abartılı bulduğunu ifade eden Tancer, koalisyon görüşmeleri yapan partileri anlayışa davet etti.

“AKSİ HALDE ERKEN SEÇİM KAPIDA”
Yeni kurulacak olan hükümetinin en büyük sınavının ekonomi olduğunu belirten Tancer, ekonomik refahı sağlayacak reformların gerçekleşememesi durumunda en erken seçimin kapıda olduğunu söyledi.

“ÖZGÜRGÜN DOĞRU İSİM”
UBP’nin artık yeni bir lidere ihtiyacı olduğunu söyleyen Tancer, olağan kurultaya kadar partinin başına geçen Hüseyin Özgürgün isminin doğru bir karar olduğunu belirtti. Tancer, olağan kurultayda tek bir aday olacağının da kesin görüldüğünü ifade etti.

starkıbrıs

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.