1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİYASİ AKLA VE MANTIĞA AYKIRI!
SİYASİ AKLA VE MANTIĞA AYKIRI!

SİYASİ AKLA VE MANTIĞA AYKIRI!

“UBP’nin erken seçim çağrısı yapması oldukça düşündürücü”

A+A-

Siyasetin deneyimli ismi DP Milletvekili Arabacıoğlu, hükümetin büyük ortağı UBP’nin ana muhalefet CTP’ye erken seçim çağrısı yapmasını “Etik dışı ve düşündürücü olarak” niteledi. Arabacıoğlu, “UBP’nin bir sıkıntısı mı vardı da ana muhalefete ‘Gel de beni kurtar çağrısında bulundu’” dedi

Özlem ÇİMENDAL

DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, koalisyon ortakları UBP’nin CTP’nin çağrısyla erken seçim tarihi belirlemesini Yeni Bakış’a değerlendirdi. Arabacıoğlu, parti olarak henüz herhangi bir değerlendirme yapmadıklarını ancak bu akşam 18.30’da toplanacak parti meclisinde konunun görüşüleceğini kaydetti.

 

“Bir parti iktidara gelmek için seçime girer”

Toplumun geleceği için görüşülüp tartışılarak ortaya çıkan değil, hodri meydan çekilerek alınan bir seçim tarihi kararı olduğuna dikkat çeken Arabacıoğlu, “Hodri meydan çekerek ortaya çıkan bir seçim tarihi var şu anda ortada. Bir parti neden seçimlere girer, iktidara gelmek için. İktidarda olan bir parti de iktidarda olduğu sürede verebileceği en iyi hizmeti halka vermeye çalışır” dedi.

 

“UBP’nin erken seçim çağrısı yapması oldukça düşündürücü”

İktidarda olan Ulusal Birlik Partisi’nin erken seçim  çağrısı yapmasının düşündürücü olduğunu vurgulayan Arabacıoğlu, “Hele koalisyon ortağı iken bir partinin genel başkanının diğer ortağı ile bu konuyu hiç istişare etmeden, ana muhalefet liderine çağrı yaparak, gel seçime gidelim demesi siyaseten ne etiktir ne de olması mümkün bir durumdur. Ama maalesef bizim siyasetimizde her şey mubahtır anlayışı var” ifadelerini kullandı.

 

“CTP’ye ‘Gel de beni kurtar’ diyor”

İktidarda olan UBP’nin ana muhalefet partisi CTP’ye erken seçim çağrısı yapmasının “Gel de beni kurtar” anlamına geldiğinin altını da çizen Arabacıoğlu, “Bu hodri meydandan bu anlam çıkar. Yoksa ben neden erken seçim çağrısı yapayım ana muhalefete. İktidardayken neden ben seçim çağrısı yapayım. Bunlar hiç hoş şeyler değil” diye konuştu.

 

“ ‘Hadi gel seçim tarihini sen belirle ve seçime gidelim’ demesi anlaşılır gibi değil”

İktidarda olan bir partinin ana muhalefet partisine erken seçim çağrısı yapmasının hele de koalisyon ortaklığında olan ve ortağıyla istişare etmeden yapmasının kabul edilebilir ve siyaseten de etik ve kabul edilebilir olmadığına dikkat çeken Arabacıoğlu, “Her parti seçime iktidara gelmek için girer. İktidar partisinin ana muhalefete ‘Hadi gel seçim tarihini sen belirle ve seçime gidelim’ demesi kadar anlaşılmayan bir durum olamaz. Birçok anlam çıkarıp birçok yorum yapabiliriz bu konuda. Ancak şu anda çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Bu akşam parti meclisinde konuyu masaya yatıracağız” ifadelerini kullandı.

 

Arabacıoğlu’ndan UBP’ye: Amaç ne?

Siyasette saygı olmasa dahi etik kuralların var olduğuna ve buna dikkat edilmesi gerektiğine işaret eden Arabacıoğlu, “Şu anda seçime gitmek için önümüzde 10 aylık bir süre vardı ki bu süre biraz daha da ertelenebilirdi” dedi. Arabacıoğlu, UBP’ye “Bu durumdayken erken seçim çağrısı yapmasındaki amaç ne?” diye sordu.

 

“İçinden çıkamadığın konular mı vardı da sıkıştığın için erken seçim çağrısı yaptın?”

Hodri meydanlarla belirlenen yeni seçim tarihindeki amacı anlamakta güçlük çektiğini ısrarla vurgulayan Arabacıoğlu, UBP’nin içinden çıkamadığı konuların ya da sıkıştığı için ana muhalefet partisine erken seçim çağrısı yapmış olması gibi bazı yorumların kafaları karıştırdığını dile getirdi. Arabacıoğlu, “İçinden çıkamadığın konular mı vardı da sıkıştığın için erken seçim çağrısı yaptın? Bunu sorgulamak gerekir, gerekçesi nedir. Ortağına sormasından da öte asıl önemli konu budur. Bugün sen Başbakansın, bakanlıklar senin elinde. Seçim istemi neden? Bunu yaparken de hodri meydan yapıyorsunuz ana muhalefet partisine” ifadelerini kullandı.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.