1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SİYASİ DAVALARA SON EYLEMİ”
“SİYASİ DAVALARA SON EYLEMİ”

“SİYASİ DAVALARA SON EYLEMİ”

YKP, DAÜ-SEN VE KTOEÖS’TEN “SİYASİ DAVALARA SON EYLEMİ”

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “Siyasi Davalara Son” sloganıyla eylem gerçekleştirdi.

Eylem bu sabah, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) üniversite öncesi eğitim kurumlarının özele devri sırasında yaşanan olaylar nedeniyle haklarında dava açılan YKP, DAÜ-SEN, DAÜ BİR-SEN ve KTOEÖS üyelerinin  katılımıyla, duruşma öncesi Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde gerçekleştirildi.

Bugünkü dava ile  Lefkoşa’da devam etmekte olan ve kamuoyunda “19 Temmuz Davası” olarak bilinen davaların siyasi olduğu vurgulanan protesto eylemine, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen), Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) da destek verdi.

GÖKÇE

DAÜ-SEN Başkanı Ulaş Gökçe yaptığı açıklamada, Lefkoşa ve Gazimağusa’da siyasi nedenlerle  onlarca sendikacı ve siyasi parti mensubunun  yargılanmakta olduğunu ileri sürerek,  bir taraftan hükümet demokratik açılımlar yaptığını söylerken, diğer yandan da “tamamen uyduruk” olduğunu iddia ettiği  nedenlerle sendikacıların yargılandığını” iddia etti.

Esas yargılanması gerekenlerin “kamu malını peşkeş çekenler ve insan haklarını çiğneyenler” olduğunu söyleyen Gökçe, “Bugün burada tüm siyasi davaları protesto etmek için bulunuyoruz” dedi.

GÖKÇEBEL

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de,  yargılanmaktan korkmadıklarını, ülkenin kamu mallarına, zenginliklerine  çevresine ve toprağına sahip  çıkmaya çalışan gerçek yurtseverlerin  yargılandığını bildiklerini ifade etti.

Duruşmaların kendileri için sadece bir zaman kaybı olduğunu söyleyen Gökçebel,  “Yargılanma süreci utanç süreci olarak devam ediyor” dedi.
Ülkenin bir çok kamusal zenginliğine devlet eliyle  el konularak,  yine devlet eliyle 3-5 şirket ve yeşil sermayenin zengin yapıldığını ileri süren Gökçebel, devlet okulları sahipsiz iken özel okullara para harcandığını ve bina verildiğini iddia etti.

Gökçebel, “Bu yargılama süreci sonunda bizi hapse de atabilirler ama önemli değil, bu yargılanma süreci uydurma bir süreçtir” dedi.

KANATLI

YKP  Yürütme Kurulu Sekreteri  Murat Kanatlı da,  sendikacıların ve siyasilerin yargılandığı davada “Başsavcılık’ın yargılayamayacağı, yargılasa bile kamu vicdanında hükümsüz olan konularla ilgili  olarak sendikacı ve siyasi parti temsilcilerini mahkeme  salonlarına getirterek yargısız infaz gerçekleştirmekte olduğunu” savundu.

Kanatlı, YKP’nin yargılandığı davada durumun çok daha  trajik olduğunu iddia ederek, parti binasına astıkları dayanışma içeren bir pankart nedeniyle yargılanmakta olduklarını kaydetti.

Yargılandıkları davayla ilgili olarak  pankart açma izninin belediye ve kaymakamlıkların yetkisinde olduğunu söyleyen Kanatlı, “Ortada şikayetçi makam olmaksızın, Başsavcılık, sırf intikam ve öç almak için bize bu davayı açtı.  Sırf intikam almak için bu dava sürdürülüyor. Bu şekilde hukuk sistemi siyaset kurumuna sokuluyor. Bizleri bu şekilde eylem yapmaya mecbur bırakıyorlar” dedi.

Adalete ve mahkemelere  saygı duymaya hazır olduklarını, ancak bu kurumu işletenlerin de aynı saygıyı ve özeni göstermesi gerektiğini söyleyen Kanatlı, baroları hukuk sistemine sahip çıkmaya çağırdı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.