1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SİYASİ DAVALARDAKİ ŞİKAYETLER GERİ ÇEKİLMELİ”
“SİYASİ DAVALARDAKİ ŞİKAYETLER GERİ ÇEKİLMELİ”

“SİYASİ DAVALARDAKİ ŞİKAYETLER GERİ ÇEKİLMELİ”

TDP Gençlik Örgütü, geçmiş UBP hükümeti döneminde, gerek sendikacılar, gerekse de öğretim görevlileri aleyhine başlatıldığını ve halen devam ettiğini savunduğu “siyasi davaların” sonlandırılması çağrısında bulundu.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü, geçmiş Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümeti döneminde, gerek sendikacılar, gerekse de öğretim görevlileri aleyhine başlatıldığını ve halen devam ettiğini savunduğu “siyasi davaların” sonlandırılması çağrısında bulundu.

Birçok sendikacı ve öğretim görevlisi aleyhine açılan davların geri çekilmemesinin bir utanç olduğunu ileri süren TDP Gençlik Örgütü Başkanı Atik Kaya, düşünce özgürlüğünün önemine dikkat çekerek, düşüncelere işkence, zulüm uygulansa bile fikrin ölmeyeceğini belirtti ve “Düşünceler kurşun geçirmez” dedi. 

“UNUTMADIK”

Atik Kaya, 2 yıl önce KTAMS binasının, asılan bir pankart nedeniyle polis tarafından işgal edildiğini, sendikacıların tartaklandığını, KTOEÖS ve KTÖS’te asılı pankartların gece yarısı izinsiz gasp edildiğini, Hamitköy kavşağında düzenlenen eylem polis şiddeti ile önlenirken, TC Başbakanı Erdoğan’a destek için gelenlere kolaylık gösterildiğini, ayrıca,  DAİ ile DAK’ın satılmasına karşı eylemlerde de birçok kişinin şiddete maruz kaldığını savundu.

KTHY önündeki eylemde ise polisin orantısız güç kullanarak demokratik haklarını kullanan insanlara tekme, tokat ve yumrukla saldırdığını kaydeden Kaya, tüm bunlar yaşanırken meşru müdafaa hakkını kullanan kişilerin bugün halen yargılanıyor olmasının çarpık düzenin en açık göstergesi olduğunu ileri sürdü.

Kaya özetle şunları kaydetti:

“TDP Gençlik Örgütü olarak polisin sivil otoriteye bağlanması talebimizi bir kez daha yinelemekte yarar görüyoruz... Yargılanması gerekenler elini kolunu sallayarak gezerken, suçu olmayan (kamusal değerlere sahip çıkan) kişilerin yargılanması asla kabul edilemez. Kurtulmak yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.