1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİYASİ KARARA MAHKEME “DUR” DEDİ
SİYASİ KARARA MAHKEME “DUR” DEDİ

SİYASİ KARARA MAHKEME “DUR” DEDİ

Göreve geldiği günden itibaren!

A+A-

 

Dikmen bölgesinde yıllardan beri yaptığı taşımacılıkla öğrencileri okullarına kavuşturan, iş verdiği onlarca şoför ve ailelerine ekmek kapısı açan Özsezer Şirketi’nin yetkilisi Mehmet Özsezer, İzin Kurulu Başkanı’nın göreve geldiği günden itibaren, aldığı karar ve yürürlüğe koyduğu uygulamalarla siyasi ayrımcılık yaptığını ileri sürdü.

Bir süredir, İzin Kurulu uygulamaları sonucu mağdur edildiğini, daha önce bazı bölgelere yaptığı seferlerin iptal edilerek, yasa dışı şekilde başka şirketlere verilerek işsiz bırakıldığını söyleyen Mehmet Özsezer, tepkilerini Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne anlattı.

YİM kararı hiçe sayılıyor

Mehmet Özsezer şöyle konuştu:

“İzin Kurulu kararlarıyla Dikmen’in bazı bölgelerine geçmemiz, sefer yapmamız engellendi. Ancak biz mahkemeden aldığımız ara emri ile yaptıkları bu uygulamayı durdurarak işimize devam ettik. Ancak İzin Kurulu Başkanı, Yüksek İdare Mahkemesi kararını hiçe sayarak dört adet mahalle bazında bazı şirketlere taşımacılık izni verdi. Biz tekrar avukatımız aracılığıyla gittiğimiz YİM’de yine bu verilen bu güzergâhlar için ara emri aldık.”

İzin Kurulu Başkanlığı’na Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Rauf Ataöv imzalı gelen bir bildirinin esas alındığını ifade eden Mehmet Özsezer, İzin Kurulu Başkanı Halil Sakallı’nın başka bir güzergâhta seyreden aracın istikamet izninin altına “Dikmen “ ibaresi koyarak Dikmen’e de taşımacılık yapmasına olanak sağlamasına tepki gösterdi ve “buna da itiraz edeceğiz” dedi.

Kişisel uygulamalar yapılıyor

Halil Sakallı’nın İzin Kurulu Komisyonu’nun toplanmadan böyle bir uygulamaya imza atmasının “görevini kötüye kullanmak” olduğunu savunan Özsezer, İzin Kurulu’nda yasaya aykırı ve kişisel uygulamalar yapıldığını ileri sürdü, bunların son bulmasını istedi. Özsezer, aynı zamanda Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un bu hukuksuzluklara “dur” demesinin istedi.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.