1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKAN VE TEMSİLCİLERİ DE KONUŞTU
SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKAN VE TEMSİLCİLERİ DE KONUŞTU

SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKAN VE TEMSİLCİLERİ DE KONUŞTU

Ne derece içselleştirildiğini ve yaşama geçirildiğini sorarak, yasalaştırılan maddelerin

A+A-

SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKAN VE TEMSİLCİLERİ DE KONUŞTU

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği 5. Milli Eğitim Şurası’nda Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcileri de konuşma yaptı.

ÖZYİĞİT:”EĞİTİM DEVLET POLİTİKASI HALİNE GETİRİLMELİ”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, eğitim şuralarında alınan kararların ne derece içselleştirildiğini ve yaşama geçirildiğini sorarak, yasalaştırılan maddelerin bir elin parmaklarını geçmeyeceğini söyledi.

Özyiğit, eğitimin devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, iktidara gelen her partinin kendisine göre eğitim politikası belirlediğini söyledi.

Özyiğit, mevcut hükümetin bozulması durumunda yapılan özverili çalışmaların ne olacağını sordu.

DİNÇYÜREK:”YOL HARİTASI BELİRLENMELİ”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) adına konuşan Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, 6 aylık hükümette olunmasına karşın şurayı planlayıp gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı ile ekibini kutladı.

Dinçyürek, şuranın en temel hedefinin; nasıl bir toplum, birey ve eğitim sistemi istendiğini belirlemek olması gerektiğini kaydetti.

Dinçyürek, durum tespiti yapılarak hedefe ulaşmak için yol haritasının belirlenmesi gerektiğini söyledi.

DÜRÜST:”ÜLKELERİN İLERLEMESİ EĞİTİM POLİTİKALARIYLA ORANTILI”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) adına konuşan Güzelyurt Milletvekili ve eski Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de, ülkelerinin ilerlemelerinin eğitim politikalarıyla doğru orantılı olduğunu ifade etti.

Dürüst, eğitim politikalarının belirlenmesinde üniversitelerden yararlanılması gerektiğini, sivil toplum örgütlerine de görevler düştüğünü kaydetti.

Eğitimde devlet politikası olması gerektiğini söyleyen Dürüst, UBP olarak eğitimle ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu arada, Kemal Dürüst konuşurken, şurada pankartlı eylem gerçekleştiren grup, alkışlı protestoda bulunarak açılış töreninin yapıldığı salonu terk etti.

ÖZGÜR:”ŞURAYI SAYGIYLA SELAMLIYORUZ” 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa Milletvekili Birikim Özgür de, Eğitim Şurası’nın 28 Temmuz seçimleri öncesinde partisinin vaatleri arasında yer aldığını hatırlatarak, şurayı saygıyla selamladıklarını ifade etti.

Özgür, şura sonuçlarının uygulamaya konması için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.

Kıbrıs Türk halkının kendi koşulları bulunduğunu belirten Özgür, eğitim sitemi belirlenirken bu koşulların dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Özgür, dış kaynaklı eğitim ortamları yaratılırken, aynısını alıp uygulamak yerine, Kıbrıs Türkü’ne özgü hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.