1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “SİYASİ PARTİLER, SEÇİM VE HALK OYLAMASI YASALARI, TEK SEÇİM BÖLGESİ VE MECLİS İÇ TÜZÜĞÜ YAPILIP SEÇİME GİDİLSİN"
“SİYASİ PARTİLER, SEÇİM VE HALK OYLAMASI YASALARI, TEK SEÇİM BÖLGESİ VE MECLİS İÇ TÜZÜĞÜ YAPILIP SEÇİME GİDİLSİN"

“SİYASİ PARTİLER, SEÇİM VE HALK OYLAMASI YASALARI, TEK SEÇİM BÖLGESİ VE MECLİS İÇ TÜZÜĞÜ YAPILIP SEÇİME GİDİLSİN"

KAMU-SEN, MECLİS BAŞKANI BOZER’E MEKTUP GÖNDERDİ

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş, Meclis Başkanı Hasan Bozer’den; erken seçimden önce tüm siyasi partiler ile görüşerek “Siyasi Partiler Yasası, Seçim Ve Halk Oylaması Yasası, Tek Seçim Bölgesi Ve Meclis İç Tüzüğü”nün yapılmasını ve seçime ona göre gidilmesini istedi.

Özkardaş Bozer’e gönderdiği mektupta, bu yasaların “hayati öneme sahip” olduğunu ifade ederek, tüm siyasilerin “yasalar değiştirilmeden seçime gidilse bile halkın bu kötü durumdan kurtulamayacağını” söylediğini anımsattı.

Gerek ana muhalefet partisine, gerekse diğer iki muhalefet partisine bu yasaların mutlaka seçim öncesi değiştirilmesi gerektiğini, aksi durumda halkın önünün açılmayacağını, yine aynı kişilerin Meclise gireceğini, vekil transferlerinin devam ederek, siyasi iradeye müdahalelerle hükümetlerin kurulabileceğini anlattıklarını ifade eden Özkardaş, şöyle devam etti:

“Şimdi geldiğimiz noktada hiçbir yasal iyileştirme olmadan, aynı sistemle ve aynı kişilerle seçime gidiyoruz. Peki ne değişecek? Yarın seçimlerde bu halkın yarısı sandığa gitmezse veya boş oy kullanırsa, kurulacak olan hükümet halk iradesini temsil edecek midir?

Sayın Başkan, lütfen her şey bitmeden bir kez daha tüm partilerle görüşerek seçim öncesi bu yasaları yapıp, ona göre seçime gidilsin. Bu halkın bir beş yıl daha kabus görmeye gücü kalmamıştır.”

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.